torsdag den 31. december 2009

Rundt og rundt og rundt...

Jeg elsker at hade IKEA, eller er det at jeg hader at elske IKEA hmm. Nå med i hvert fald har vi fået nye stole til vores skrivebord i stuen, egentlig var det ungerne der skulle have en skammel mere, men da vi efter flere måneders søgen ikke havde fundet en der matchede den vi havde og kampene om den der var tiltog, stod den på stole til dem i stedet, så de fik vores og vi fik nye… fra IKEA. Fine og grønne det er de, men man manglede lidt noget at sidde på, sådan noget lidt blødt og da jeg er lidt øm om patchwork puderne besluttede jeg mig for at hækle en måtte være sagen. Så i et par stive lange dage foran fjerneren med COP 15 kørende fik jeg faktisk hæklet (rundt og rundt og rundt…) den første af to, jeg er godt nok ikke kommet vidre, men har dog efter lang tids jagt fundet en rund pude der passer i størrelsen og et voila i går blev den færdig og man kan nu sidde dejligt blødt foran Pc’en.

Puden er i lyserøde og gule pasteller (ja ja en gang skal jo være den første) også lige med et stænk at orange, bagsiden er i orange fløjl – den er blevet fin og så skal der ”bare” laves en til, hvornår var det de ville mødes igen inden COP 16???
Og når vi nu lige er i den region af stuen vil jeg lige vise, at vi igen har fundet en plads til vores meget afholdte Cirkus Schumann plakat, lige ved den franske altan altså det der nu her i vinterperioden er et lille hyggehjørne med min farmors gamle stol - og må jeg lige indskyde her, hvor go Siennas nye grise Bobles er som fodskammel ;)

tirsdag den 29. december 2009

Dagen derpå...

Bare lige et par billeder af ungerne her efter jul - godt igang med at bruge gaverne. Sammie spiller på hans Nintendo DSi, siddende på Siennas elefant, iført sin nye Star wars bluse. Sienna driller vidst mest bare, dog i ført (alt det jeg havde svorget hun ikke ville få) lyserød kjole med STORT Hello Kitty tryk og lyserøde strømpebukser - noget er gået helt galt med den pige, hvorfor er det hun æææælsker lyserød??Duftminder

Jeg har et helt klart minde fra jeg var barn, et duftminde faktisk. Jeg kan lige så tydeligt huske hvordan der altid om vinteren, stod hyacinter inde i den finestue hos min dejlige mormor. Stuen blev ikke brugt til hverdag så den var iskold, men når man åbnede døren lidt på klem og stak næsen i, blev man mødt af den fantastiske og kraftige duft fra hyacinterne og det elskede jeg. Jeg tænker hele tiden på det i år, da jeg nærmest har hyacinter i et konstant flow, de næste blomster står ude på trappeopgangen og bliver parate til dem herinde er færdige med at blomstret og sådan køre det igen og igen. Det jo bare om at nyde dem mens de kan fås, for der er nogle gode måneder til at deres duft fylder haven.

Pøller...

Hmm, ja det er ikke så slemt så det måske kunne lyde, jeg har blot lavet et par pøller/puder til ungerne, en til hver af dem til at ha i sengen. Ikke at jeg rent faktisk forestille mig de bliver der, men meningen var de skulle havde noget at sidde op af i sengen.
Så at Ella (Siennas veninde) havde nogle og synes så godt om ideen, at den måtte virkeliggøres og svup en tur i IKEA, nogle stofrester og en aften senere var der puder. De er blevet rigtgig fine og bliver brugt rigtig meget, så tanken var go nok ;)

Årets juletræ...

Årets juletræ, i morgen er det slut og det skal ud, men her lige en sidste chance for at nyde det. Et lille syn på lidt af det julestas jeg har fået lavet i år og det fra de smukke glasfule og kugler fra andre år.
Flettet hjerter ala. perleplade i pink og hvid og lyserød og hvid, stoffugle i lilla og pink nuancer og fugle i sølvpapir, begge med fine perler på snoren. Jeg fik også vidre udviklet sidste års julestjerne, så den nu også har en sølv blomst og en ekstra lille rød blomst i midten. Imorgen er det slut og julen skal bæres ud og lægges i kælderen, så den igen er klar til næste år - på gensyn :)

mandag den 28. december 2009

Juleaften...

Juuuuleaften!! Børnenes store dag, hvor forventningerne er store og spændingen i top ja faktisk var ungerne utroligt rolige og absolut ikke plagende. Disney kanalen kørte med Sammie foran og Sienna prøvede serøst dagen igennem at spise os ud af huset, men ellers ikke det store drama. Vi fik ryddet op og Sammie og jeg fik lavet lidt gaver i sidste øjeblik, mens Daniel lavet risalamande. Godt oppe af dagen kom ungerne i juletøjet og omk. kl. 16 kom mor, Henrik, mormor og moster med mad og godt humør.

Inden af døren, blev der lagt gaver under træet, dækket bord og maden blive lunet og lavet færdigt, mens snakken gik. Også kom middagen, denne dag på året hvor der næsten gå sport i at spise og mad var der nok af – andesteg, flæskesteg, brune og hvide kartofler, rødkål, ribsgele og masse af sovs, blev sat på bordet og kampspisningen begyndte ;) Lige inden vi alle faldt ned af stolen af forspisning, blev der taget af bordet og dækket op til anden runde, risalamanden. Kampen om mandlen gik i gang og ungerne fandt sjovt nok hver en mandel, mens Daniel tog årets mandel i voskenklassen – hvor der dog var kamp til det sidste risalamanden faktisk blev spist op i år.

Godt forspiste blev der taget af bordet og aftens motion indfandt sig omkrig juletræet, ungerne stod for sangvalget og der blev skrålet højt og længe, mens dansen om træet forgik. Men pinen kan jo kun trækkes så længe og gavetiden måtte jo indtraffe, mageligt satte vi os og ungerne kom gladelig med gaver. Sammie fik sin Nintendo DSi, spil, Star wars gear og bøger, Sienna fik Bobles dyr, legemad, bøger og perler – unger blev MEGET glade for deres gaver og mens roen begynde at falde over dem, fik vi andre kaffe og julekonfekt. Der blev leget og hygget længe, men selv gode tider får jo en ende og gæsterne skulle hjem og ungerne i seng.
Det var en dejlig dag, en rigtig børnevenligdag og alt gik som det skulle – glædelig bagjul herfra!

onsdag den 16. december 2009

Julens pynt …

Det er nok ikke en hemmelighed at hverken Daniel eller jeg er de store julemennesker. Men ovenpå en lille øjenåbner oplevelse med Sammie og en skole opgave omhandlende jul og advent, kunne jeg godt se at vi vidst ikke fik julet helt nok herhjemme, i hvert fald ikke i forhold til at julen jo er børnenestid. Så jeg smuttede i kælderen og kiggede hvad vi egentlig havde og over to dage og en lille smule ekstra indkøb i IKEA, fik jeg pyntet stuerne, ungernes værelse og endda lavet lidt juledekorationer, ja ja var endda ude i at bruge ler helt ligesom i børnehaven ;) Jeg har nu gjort mit og i weekenden skal vi nok havde købt et juletræ, så kom ikke her og sig der ikke bliver julet hoho. Det skal dog lide nævnes at ingen af ungerne så meget som har kommenteret at jeg har pyntet op og det kan men så lige tænke lidt over ;)
Her dette års julepynt, jeg havde en drøm om noget lyserødt men så endte det alligevel med det traditionelle røde, det føltes mere rigtigt - gialanter i bedste Tord Boontje stil med dvs. smukke røde glas"kugler", små babuska julemænd og flettet hjerter ala perleplade er det bla. blevet til… Go' jul herfra!

tirsdag den 15. december 2009

Nye duer, damer og en fotohylde…

Sørme om det ikke er blevet til nye fine duer i den lille stue, bare fordi de er så fine og hyggelige at lave og så er de rigtig gode til at afsløre hvor meget det trækker ind af vinduet, de basker noget rundt for tiden ;) Vi fik også endelig sat vores fotohylde op i stuen, henne over fjernsynes på en elles så hvid, hvide væg – pludselig er der liv og glade dage på vægen og synes så absolut det tilføre lidt hygge til den lille stue, hvilket jo altid er dejligt. Og absolut ikke at forglemme, så har jeg fået sat to små fine damer i ramme og plantet dem lige over pc'en så der er lidt kønt at se på, kunsteren hedder Anne Bundgaard og laver de smukkeste billeder jag længe har set. Nå jeg bliver rig vil jeg havde en af hendes billeder :)

onsdag den 9. december 2009

Juleønsker ...

Célines ønsker:Porcelæns svaler fra Liebe, gul el. lyseblå
Kompagnistræde 23, Kbh.
Bjørn Wiinblad vaser og urtepotteskjuler.
Sort motiv på hvid baggrund.
Kan findes billigt på dba.dk, qxl.dk o.l.
Bog: Blomster af Camilla Plum
Bog: Morgenfruer og løjtnantshjerter
af Signe Wenneberg
-Appel Universal Dock
Siennas ønsker:
Børneperler til armbånd o.l. gerne i træ.
Kan fx. fåes i Panduro Hobby
Bog: Tante Grøn, tante Brun og tante Lilla
-en komplet samling.
Legemad i stof, gerne kage og andet "lækkert"
HABA er godt, kan fåes i KREA butikken.
Samuels ønsker:
DVD: Herry Potter og halvblodsprinsen.
Spil til Nintendo DS:
-Batman
-New Mario bros.
-Ben 10
-Lego Indiana Jons
- og andet godt...
Daniels ønsker:
Logitech V470 cordless laser mouse, hvid
-Bjørn Borg Classic shots str. S, hvid
-Svensknøgle 12"