lørdag den 31. juli 2010

Hjemme igen...

I går aftes kom vi hjem fra vores sommerferietur i det svenske, indlæg følger senere, det var en dejlig tur, med mange gode oplevelser. Men nok om det for nu, for det er nu også altid dejligt at komme hjem igen og ha sine vante omgivelser om sig. Mange minutter gik der ikke fra vi var ankommet, til Daniel havde fundet søm og hamme frem, for at sætte et par af loppis fundene op. Det var tre billeder, alle har det til sammen at deres rammer næsten er ens og at motivet er blomster. De hænger nu i vores soveværelse og det føles helt rigtig med dem der, på sådan en "har de ikke altid hængt der" måde :)
Ligeså kort tid Daniel var om at få hammer frem, ligeså kort til var jeg om at komme i haven, ned for at se og tjekke til den. Min søde veninde Louise, havde heldigvis taget sig godt at alle krukkerne mens vi var væk, så alt var som det skulle, ingen døde planter og jeg kunne ånde lettet op. Her til formiddag tog jeg lige en tur med saksen og fik klippe alle de afblomstret blomster af og det afklippet så faktisk helt fint ud, som de lå der i mit nye, gamle emalje fad.

På mandag er det igen hverdag, også begynder den daglige trommerum endnu engang og det er også helt okay :)

onsdag den 21. juli 2010

Granny stripes galore #2

Damn, damn, damn, en eller anden husk mig lige på jeg er produkt og ikke procesorienteret, næste gang jeg vil i gang med noget af denne størrelse. De første dage gik fint, fik endda bildt mig selv ind af jeg bare sad og hyggede mig med at hækle, at projektet var så stort og uoverskueligt at der alligevel ikke var nogen grund til at stresse med det og jeg derfor bare kunne nyde det, jeg blev klogere!
Jeg er nu ude i, når du har lavet den her række færdig, må du få en kop kaffe eller når den række er færdig må du gå ud og tisse – ALT er jeg vidst snart villig til at love mig selv hvis jeg bare koncentrere mig om at hækle og hvor langt er jeg nået – lige over en 1/9, ja det kan jeg sige meget præcis for jeg bruger meget tid på at regne på det og hvor længe jeg skal hækle endnu før tæppet er færdig, suk.

Nå det er sagt, så skal det siges at det bliver rigtig fint og billedet viser slet ikke hvor fint, det egentlig er! Og lækkert, mums jeg er vild med a køre fingrene hen over det og jeg er helt sikker på jeg kommer til at elske det når jeg lige er kommet mig over at hade projektet.
I disse dage er jeg alene hjemme, unger og mand er i sommerhus, så jeg har virkelig mulighed for at hækle, derfor er jeg også over and out igen og smutter hen og hækler videre ;)

lørdag den 17. juli 2010

Jeg tror sørme...

At jeg hopper med på vognen, kun meget, meget lidt, men med det vil jeg.
Okay, det lyder måske som sortsnak, men jeg skal nok uddybe på et andet tidspunkt. Kort sagt føler jeg, at jeg bliver nød til at støtte op om det gode initiativ som amio.dk ser ud til at være.
Her et lille sneak peak på en af mine få, men gode bidrag (bær over med den dårlige foto kvali') og så kan I måske selv gætte hvad det skal blive til ;)

fredag den 16. juli 2010

Hist hvor vejen slår et bugt...

Lige der på Valbybakke ved Carlsberg, lige der, var der en ældre dame der var ved at rydde ud i sin meget overfyldte garage og der gemte der sig alverdens godter. Det viste sig nemlig har hun i mange år havde gået på loppemarked og med udsigt til inden for nogle år at skulle flytte fra det store hus var hun begyndt at rydde ud. Jeg spottede det på lang afstand, jeg så emalje ting og det var rødt!

Hjem kom det flotteste røde saltkar jeg har set og endda uden nogen fejl, der kom et sæbe og et soda kar, et rødt krus og 2 tallerkner, den ene dyb, det hele 170kr det synes jeg ski er helt okay.
Det flotte røde saltkar vil jeg rigtig gerne havde op i køkkenet, mens resten er til haven, jeg elsker nemlig også emalje i haven og bruger det til blomster, opbevaring og som legetøj i sandkassen, det skidt kan bare ikke slides op – fantastisk! Gamle kurve fra min mormor er jeg rigtig glad for og kan bruges til de samme ting, men slides op det kan de.

Ihh hvor er jeg glad for det saltkar...torsdag den 15. juli 2010

Granny stripes galore...

Jeg hopper ski med på Granny stripes vognen!
Som det halve blogland udfordre jeg min toldmodighed og er gået i gang med at hækle et tæppe i granny stripes, jeg ved det kommer til at tage tid og jeg kommer sikkert til at bande det langt væk, men damn de tæpper jeg har set lavet i blogland, giver mig blod på tanden. Nu skal det være, garnet er fundet og de første 10 rækker er lavet. Mit bliver ikke så spraglet som de andre jeg har set, for ja her er ret mange farver i forvejen, så jeg har sat mig fast på nogle lyserøde til lilla nuancer med et strejf orange og sart gul og i det jeg sidder og skriver det går det op for mig at farverne er mistænkeligt meget ala dem på de hæklet pude jeg lavet og her troede jeg lige jeg havde fundet på noget nyt hmm.

Nå men, der ud af det går og hvis der er nogle der har lavet et færdig el. er i gang, så læg et link, vil så gerne se hvad I har fundet på inden for de samme rammer og opskriften er her hvis du selv vil igang,

tirsdag den 13. juli 2010

En buket afreagering, tak...

Jeg har lige været en tur i haven, ja det er der for dens skyld ikke noget underligt i, men noget underligt kom med op, nemlig en buket blomster. Nå jeg siger det er underligt, så er det helt seriøst, for jeg klipper næsten aldrig blomster til buketter. Jeg kan ikke få nok blomster i haven og det er nok derfor det føles helt forkert at klippe af dem, for så der jo mindre!?! ”Plukker du ikke buketter??” hvilket var noget der var lidt af et mysterium for de søde mennesker der var her for at lave boligreportage -de har helt klart ikke have på min måde ;)
Men ikke desto mindre kom der en lille buket op i dag og det skyldes klart at jeg lige skulle afreagere over dagen. Vi startede ferie i fredags og i dag kom dagen bare hvor ungerne ikke rigtig kunne finde den normale rytme og derfor har været helt umulige hele dagen, dagen kommer hver gang vi har ferie og det ved jeg, men alligevel er denne dag stadig ulidelig. Nu sover de små møgunger og alt er sikkert bedre i morgen, men haven, den mangler lidt blomster som nu pryder heroppe og jeg NØD! af klippe dem af, klip, klip, klip ahh ;)

Ved siden af blomsterne står det helt store sommerhit på mine negle, nemlig Essie ”Splash of grenadine” den er super lækker og må og skal lige anbefales! Buketten, den indeholder, Bering renaissance rose, hortensia, ærteblomster, pelargonier, verbena og ridderspore, yes, yes jeg kom vidt omkring med saksen ;) 

mandag den 12. juli 2010

Hedebølge...

Hold da helt op det har været varmt de sidste to dage, puhaa! Ja ja jeg brokker mig ikke, jeg bliver bare lidt hys når der er 30 grader indenfor og hverken ikke en vind at finde ude el. inde. Så dagene har stået på meget tid i hængekøjen, vandkamp og soppebassin leg. Dagenes største opgaver har helt sikkert været at lave mad til den sultne mand og børneflok og det har helt sikkert lige været det jeg orket og ikke det mindste mere, damn jeg gider ikke lave mad normalt, men slet ikke i den her hede.

I dag fik jeg dog lige snuppet et par billeder af ungerne, hvilket da også må tælle for noget og endda lavet nyt billede til topbanneret, nu har jeg udgivet et indlæg på bloggen og nydt en is, alt imens det regner udenfor , så kan man vidst ikke forvendte mere på sådan en dag, sofa here I come!

Hov og roserne er i rækkefølge, Blue for you, Bering Renaissance, Schneewittchen, The Pilgrim og China Town...
søndag den 11. juli 2010

Day zero, boligreportage...

I går var dage, day zero, dagen hvor der faktisk skulle se ret rent og pænt ud herhjemme, dagen hvor haven også skulle se frodig og smuk ud. Kort sagt, jeg har ligget vandret for at hele dette show skulle gå op i en højere enhed, for ja det er jo ikke hverdag her ser sådan ud. Men i går kom Mette Helene og Tia Borgsmidt forbi og endda med to søde, søde praktikanter. Jeg var nærmest gået i opløsning da de kom, for hedebølge blandet med det sidste døgns arbejdsindsats, er lig med meget, meget svedig mig. Men de kom og gik i gang med at rumstere rundt og da alle mand var samlet, gik de ned først og tog billeder af ungerne ved legehus, så haven og til sidst oppe i huset. Der blev flyttet rundt på blomster, linet op med kaffestel og detaljer, det var hektisk, hyggeligt og en sjov, sjov oplevelse. Og praktikanterne, de var SÅ søde til at tage sig af ungerne, der blev læst, flette hår og hvad ved jeg og det alt imens de også arbejdede. 3 ½ time senere drog de videre mod Jylland, hvor de skulle lave en hel serie boligreportager den næste uge, dog ikke før vi lige fik lov til at se billederne og ja det så ski godt ud – opgave fuldført!

Daniel fik lige snuppet et par billede mens de var her og jeg synes da også lige jeg ville vise jer hvor fint havestuen er blevet. Vi har stadig en hel del ture til genbrugspladsen, med papkasser og hvad der ellers er blevet smidt ud, under vores mange forårs projekter, men i går, ja der så der ski fint ud!
P.S. prøv lige at tjekke de to dames link, de kan ski noget de to - wauuu til Tias billeder!

torsdag den 8. juli 2010

Jeg elsker romber..

Jeg elsker romber! Der er bare en hel klar grund til hvorfor jeg endte på modelsyer linjen i stedet for skrædder og hvorfor mine lærer på kunsthøjskolen altid sagde, ”store penselstrøg, Céline”, jeg er bare ikke rigtig til fnidder arbejde. Nå, men for at komme tilbage til emnet, så elsker jeg romber, fordi de kan syes på maskine og det vinder bare over min kærlighed til små sekskanter, man sidder og fnidder med i dagevis.

Alting har sin tid og når jeg engang bliver gammel og faldet til ro, sådan sindsmessigt, så skal jeg sidde og patchworke et stort tæppe af små sekskanter i årevis ;) Men indtil jeg lære at sidde stille, finder ro nok til at læse en bog og ikke høre den, lærer at leve i og nyde nuet, ja så står den på romber til mig. Jeg elsker robmer!

tirsdag den 6. juli 2010

Roser en mas...

En hvis Claus Dalby, skrev for et par dage siden at nu, var hans havde nået det punkt hvor haven ikke bliver smukkere i år. Det punkt er vores ikke nået endnu og jeg tror der går et par dage endnu, men mange af roserne står i flor og jeg tror jeg glemmer hvor smukke de er år for år. Det giver i hvert fald mening, at vores lille have nu snart indeholder 50 roser mod den ene fra vi flyttede ind. Roser bliver jo kun smukkere for hvert år og mange af vores er stadig meget nye, så med årene kan det da kun blive helt fortryllende :)

Her et lille udsnit af nogle af skønhederne, det er Buff Beauty, The Pilgrim, Lady Emma Hamilton, Astrid Lindgren, Blue moon, Rhapsody in blue, Dronning Margrethe og til sidst Schneewittchen.


 

lørdag den 3. juli 2010

Link love ...


Endnu en gang link love, comming up!
Jeg har før vist og fortalt om kunstner jeg har fundet via Etsy.com og her kommer endnu en. Denne gang hedder kunstneren Kiersten Essenpreis og er fra Brookly, New York. Jeg har faktisk længe haft et par af hendes tegninger liggende, men manglede at få dem indrammet. Indrammet er de nu og sørme om de ikke også er kommet op.

Jeg elsker hendes enkelte streg og at de er sort, hvide, med meget lidt rosa og på nogle tegninger få røde streger. Kiersten har både en lille shop på Etsy og en blog  og de er absolut begge et besøg værd – link love hermed givet videre ;)Turen går til Sverige: Jonstorp vandrehjem…


Forrige weekend var vi en tur til Skåne, det var en dejlig tur og derfor har jeg også rigtig gerne ville dele den med blogland, men jeg havde et problem. Problemet bestod i at der var for meget at fortælle, for mange billeder at vise, alt for meget af det gode, hvilket jo ikke er det værste, men stadigvæk svært at gribe an og forme. Min løsning er blevet, en serie af indlæg om det vi oplevede og så endda med en forsættelse senerne på sommeren, for der smutter vi til Sverige igen.

Jeg vil starte med at fortælle om der hvor vi boede denne gang. Jonstorp hedder byen, som ligger i Skåne, et par timers kørsel fra København og tæt på Höganäs, ikke en stor by, men der hvor et skønt vandrehjem har til. Så lige der midt i noget der mest af alt ligner en plantage med træer, ligger Jonstorp vandrehjem, en stor gammel, med nyrenoveret bygning, med smukke forblæste træer omkring sig og en have der emmer af Sverige. Det er et stort sted, sådan rigtig stort, både inde som ude, men ment på den måde at der er plads til at ”være” også med børn og luft så man ikke føler man har det halve Sverige på nakken. Det er et hyggeligt sted, med masser af personlig og svensk charme, værelser og senge er super og når jeg nævner senge sådan er det fordi jeg andre steder ikke har, kunne sige det samme. Køkkenet har flere faciliteter end hvad vi er vant til herhjemme hos os og jaaa vi har ikke en mikroovn og jeg ved godt vi er de sidste på jorden der ikke har det ;)

Når i kigger på billederne, så læg mærke til de gamle billeder med pigerne på, har i noglesinde set så meget hvidt og nypresset tøj, jeg synes de billeder er intet mindre end fantastsike og jeg ville tage tilbage for bare igen at kunne stå og betage dem på gangen.
Mens vi var der var der VM i fodbold og mens drengene så det, legede Sienna med søde svenske piger, der synes hendes navn var vældigt sjovt fordi det minder om et svensk ord for hej, noget alla ”sjener”, men uhh hæng mig ikke op på det svenske :)
Næste gang noget om de ting vi var ude og opleve mens vi var der…