fredag den 27. maj 2011

Update på loppemarked...

Jeg knokler, som i knokler, med det her loppemarked, hvorfor er jeg den evige tidsoptimist??
Nå men følg med i hvad der sker i løbet af i dag og i weekenden på Facebook - HER!

onsdag den 25. maj 2011

Godter til loppemarked #3...

De fleste ved nok jeg har en stor kærlighed for Wiinblad, men en anden yngling er absolut Karl Larsson, der ligesom Wiinblad har fulgt mig siden min barndom.
Til jer der ikke kender Karl Larsson (1853-1919), kan jeg hurtigt fortælle at han var en svensk maler der levede i Dalarne med sin famile og nok mest er kendt for sine skildringer af svensk landidyl.

Jeg selv havde som barn service med hans kendte tegninger på, men jeg havde også platter som jeg havde fået af min farfar, så det her er de rene barndomsminder for mig. Mine platter fandt min mor frem fra gemmerne sidste år, og har hægt på ungernes værelse siden, jeg elsker de platter og har lige nu bare lyst til at pryde havestuen med dem, men jeg lover at styre samlergenet ;)tirsdag den 24. maj 2011

Mere af det lyserøde, tak...

Vores lyserøde gang har i dag fået selskab af et tæppe.
Måske det ikke virker som det store, men Daniel og jeg har kigget efter et svensk kludetæppe der ud til i flere år, men størrelse og udseende har aldrig passet. I dag fladt jeg så over dette smukke eksemplar, først forelskede jeg mig i farverne, der er som skabt til gangen, men at det så også passede i størrelsen var jo ren held.
Nu ligger det der og passer perfekt og alle i familien er meget tilfredse også Sienna, der har tildelt de lyserøde striber til mig og hende og de mørke til Sammie og Daniel ;)


Godter til loppemarked #2...

 Hvis troen kan flytte bjerge, kan den så også flytte regnskyer??
Lige pt. ser vejrudsigten ikke skide opløftende nu for weekenden, men jeg siger jer, det har jeg før trodset og fået godt vejr, så jeg tror på at det bliver godt ;)

Jeg er igen igang med at finde frem fra gemmerne og jeg kan sige at der ligger godt med Moonkids, lidt Plastisock og lidt strømpebukser - tid til at få tømt lageret.

Jeg håber stadig at se en masse af jer i weekenden - se her for mere info.

Ps. så prøv lige at se den HÅNDbroderet dug som jeg fandt i sidste uge, er det ikke et helt vildt arbejde at ha lavet - stor, stor respekt for de gamle håndarbejdetraditioner!!


Godter til loppemarked #1...

Jeg sorterede reste stof igår, så nu er der bunker og endnu flere bunker af det aller ypperligste fra gemmerne. Der er minder fra helt utroligt mange Strawberryflavor kjoler i de her bunker og jeg indrømmer også gerne at jeg måtte kæmpe mod samlergenet hele vejen igennem processen, for ikke bare at beholde det hele.
Men nu skal det videre, jeg har farvekoordineret det lidt og der er både store og små stykker i hver bunke, det hele er stof fra USA og Liberty stof :)
Jeg siger det igen, jeg glæder mig til at se en masse af jer ;)
søndag den 22. maj 2011

Kludetæppet...

I går fandt jeg dette fantastiske tæppe, som i rigtig fandt.
Nogen havde været til tecnofest og glemt det eller efterladt det, for det var vådt og jeg vil ikke vide hvorfor, men nu er det vasket en hel del gange og dufter dejligt. Det satte dog tanker igang da jeg hang det til tørre nede i haven og fik det mig til at kigge rundt på havens farver.

Da vi flyttede ind, havde jeg aldrig haft have og de første år var det der blev bragt ind nok lidt broget, men det blev hurtigt en absolut blå-lilla have, der kun havde små indslag af hvid og gul. Det var der en absolut tryghed i som nybegynder og med den meget kontrolerede farveskala følte jeg mig sikker på at mine sammensætninger ikke var helt ude i hampen og ja jeg er kontrolfreak ;)

Men måske det også kan blive lidt kedeligt, for jeg er begyndt at føle en ny tendens og der er at jeg bringer lyserød/purpur ind i de blå toner igen. Det startede med selvsået planter og fejlkøb, men nu er det absolut bevidst og jeg tror det skyldes en følelse af større sikkerhed i det at blande planterne, men jeg kan også godt se at i år nok ikke bliver der hvor haven peaker.

Der skal helt sikkert rettes ind og afstemmes de næste par år, så tonerne ikke kollidere på en dårlig måde, for lige nu er der lidt kludetæppe over det - men hvad det kan vel også ha sin charme og passer fint til vores totalt elendige plæne og den næsten døde hæk vi har i år ;)

lørdag den 21. maj 2011

St. Bededags"ferie"...

Den korte udgave er, at Daniel har været syg en uge nu og jeg har små skræntet samtidigt med jeg har prøvet at få det hele til at hænge sammen på trods.
I dag afleverede jeg ungerne et par timer hos deres bedstefar og bedstebirte mens jeg købte alt det ind jeg manglede og Daniel blev tjekket hos vagtlægen.
Hjemme igen, var de voksne trætte og ungerne friske og alle tomlede bare ned i haven hvor vi slappede af, til klokken var alt for mange ;)


torsdag den 19. maj 2011

3 på stribe...

I vores køkkenvindu står der lige nu 3 ynglings kunstnere på stribe og de er endda alle danske.
Wiinblad, er jo en åbenlys favorit af mine, men historie er lige så vigtigt og derfor er urtepotteskjuleren ekstra højt elsket. Den fik jeg nemlig af min søde, søde veninde, da mine hænder havde svigtet mig og jeg var meget ked af at ha smadret den Wiinblad urtepotteskjuler jeg havde.
I Wiinblads selskab står Julie Nords Irma dåse og vores ny Susan Liebes skilt, der skal ned og hænge på indgangen til haven.
Og om morgenen kommer solen ind af vinduet og gør det hele meget bedre, ha en dejlig dag derude...onsdag den 18. maj 2011

Morgensur...

Sienna er nærmest ikke til at få ud af sengen i disse dage.
Men så er det godt at havde en storebror der kan beskytte een mod slemme far, der bare vil ha man skal tage tøj på og spise morgenmad ;)


mandag den 16. maj 2011

Hånet af naturen...

Det føles lidt sådan, men på den gode måde!
I foråret prøvede jeg at så nogle akeleje frø som jeg havde købt, intet skete - og mit utålmodige jeg endte med at putte nogle Lathyrus frø i såbakken i stedet. Tiden gik og lathyruserne kom op, meeen der kom faktisk også 4 akelejer, jeg har pillet dem fra og mit store forårsarbejde gav altså 4 akelejer, en sort som da er meget fin, men ikke den jeg drømmer om.
For ned i haven, i et lille hjørne på stenstykket har der nemlig de sidste 4 år vokset akelejer, der har sået sig selv og ikke bare en hvilken som helst akeleje, men den smukkeste jeg har set, den er som den fineste blonde og det er jo dem jeg har drømt om at fylde haven med.
Farverne har skiftet lidt igennem årene, så den må jo ha sat ny planter, men ikke noget jeg har lagt mærke til eller stødt på.
Det er så indtil i år, for ja måske har jeg formået at så mig frem til "hele" 4 akelejer, men den smukke selvsået akeleje har spredt planter hele vejen omkring sig - der er minimum 30 små akeleje planter og jeg tro der er flere på vej. Mange af disse små planter har jeg her i weekenden gravet forsigtigt op og pottet op, så nu håber jeg at jeg i de kommende år kan fylde haven med disse skønheder.

Faktisk er det ikke bare denne akeleje der har selvsået sig, siden sidste år, jeg tror også jeg har gravet 15 Rose Clair storkenæb og helt uendelig mange kærmindesøstre - jeg tror det handler om vi lagde nye sten sidste år og fik rodet lidt op i det hele, som nu giver en eksta bonus :)

søndag den 15. maj 2011

Et magisk lys...

... var hvad der var her til aften.
Det var ligesom gul-orange og tåget, det mest intense varede kun nogle minutter, men i de minutter kunne man ikke tro på andet en magi.
Jeg ville ønske jeg kunne ha taget et billed af det, men det kan man ikke af det magi - så jeg måtte nøjes med dem her ;)
lørdag den 14. maj 2011

Glimt fra det uperfekte...

Her er lidt billeder fra vores have og indgangen til vores hus.
Som det måske kan ses, er haven ligesom huset - alt er lidt skævt, lidt slidt, ikke så stort og intet er perfekt, men det har altsammen sin charme ;)fredag den 13. maj 2011

Endnu en ranke...

Ja, måske det er ved at være over and done med flagranker, meeen jeg sniger nu lige endnu en ind ;) Denne gang var det den gamle garage der stod for tur.
Sidste år havde vi en af papir, men den holdt ikke længe i vind og vejr. SÅ jeg har virkelig grublet over hvad jeg skulle finde på, og om jeg skulle bukke under og sy en - men det gjorde jeg ikke ;)
Til gengæld har jeg lavet den i retro tapet, MEN jeg har lamineret hver lille flag OG nej jeg har ikke lige noget der kan laminere, så jeg har siddet og pakke hver lille papirflag ind i et bredt stykke klisterbånd, sådan noget man bruger til at lukke kasser med, kan i forestille jer det har taget sin tid LOL. Jeg har virkelig været hovedrystende over mig selv mange gange i denne proces. Men heldigvis er den blevet så smuk, som jeg håbet, alt andet ville ha været uretfærdigt med det tidsforbrug ;)
Den er lavet at 2 forskellige retro tapet rester, "lamineret", og syet sammen - det var så den fredag, men hvad, Blogger var jo alligevel ned ;)