mandag den 29. oktober 2012

En samlers erkendelser...

Ja, jeg er samler! Det er vidst tid til at for alvor erkende det...
Ikke sådan en der samler på alt, men på visse specifkke ting. Jeg er meget glad for Wiinblad og Elements fra Royal Cph. Det er 2 ting jeg har meget svært ved at gå forbi to gange.

Men jeg er ikke typen der så bare skal ha alt Wiinblad, nej men jeg skal ha alt det hvide med sort streg og det har jeg samlet på igennem de senere par år. Sandheden er at jeg nok hverdag tjekker om der skulle være kommet noget nyt rundt omkring. Det er lidt tosset, men egentlig meget hyggeligt.
Jeg gjorde det samme med de gamle facetslebet spejle og når det så endelig lykkes at finde lige det man mangler er det kæmpe stort.

Det nyeste jeg har fået fat i er små tallerkner, som også gjorde deres debut til Samuels fødselsdag i weekeden. Jeg synes faktisk at Wiinblad og Elements passer fantastisk sammen 
lørdag den 27. oktober 2012

Oprør mod det pæne...

Jeg kan mærke der er noget der ulmer i mig for tiden. Jeg havde faktisk det lidt skidt da jeg sad og så på de pæææne billeder jeg postede igår.

Vi lever i en tid hvor vi er meget digitale, det er indenfor de flestes mulighed at tage pæne, skarpe billeder og hvis det ikke lige er godt nok, smider vi det bare igennem et fotoredigering program og alt fremstår perfekt.
Jeg har en ven, hvis hus lige er blevet sat til salg og i fotopakken var inkluderet blå himmel garanti, hvor langt ude er det??  Det øsede ned den dag billederne blev taget, men på salgsopstillingen er der sol og blå himmel?!?
Nå men nu skal jeg ikke være hellig på nogen måde, for jeg elsker det smukke, det perfekte og det lækre lys og alt det man kan i et fotoredigeringsprogram. Men når alt bliver så pænt så får jeg også lyst til at bruge en grim teknik og prøve at få noget smukt frem i det alligevel - det er også lidt sådan jeg har det med Instax billederne.
Så da solen tittede frem forleden, valgte jeg at tage billeder med det dårlige kamera i mobilen, ikke det man bruger normalt - men det der egentlig vel er til FaceTime.

Her er hvad jeg lige hurtigt fik taget, inden ungerne skulle hentes...
Lad det være en lille opfordring eller måske endda udfordring, givet videre 

fredag den 26. oktober 2012

Glimt...

Lidt glimt fra rundt omkring i hjemmet aka hell on earth, i hvert fald der hvor i ikke ser ;)

Er i gang med at gøre klar til Sammies 10 års fødselsdag på søndag og prøver desperat at gøre det drenget, med en stor-knægt-vibe, men kan godt se at jeg total kikser. Må nok bare indse at blå (blomstret) servietter, sorte og hvide melamin skåle og en stor sort sløjfe, nok bare ikke er skide sejt. Nå, drengen må leve med en evigt stor og små blomstret og sløjfe elskende, kikset mor og så bo total high tech, som oprør mod det, når han flytter hjemmefra 

1// Klargøring til Sammies fødselsdag. 
2// Sienna har udvidet sit dør-gallari, til nu også at ink. badeværelsesdøren.
3// Vintages kjole jeg købte for lidt siden 
4// Et billed jeg malede i sommers.
5// Fin sløjfe jeg har påklistret Siennas seng. Hun er heldigvis stadig, en blomster og sløjfe elskende lillepige ;)

torsdag den 25. oktober 2012

Små skåle samling...

Jeg har altså absolut en for kærlighed for små skåle og på en eller anden måde kan man ikke rigtig få for mange!?! Til hver fødselsdagsfest, synes jeg ihvertfald aldrig, aldrig der er nok.

Det her er blot et meget lille udsnit og mens jeg skriver dette indlæg tager jeg mig selv i at tænke, aj hvorfor tog jeg ikke liiige den der skål med også.

Dagene går virkelig hurtig i disse dage. Sammie bliver 10 år på søndag og med et hjem der stadig minder om en byggeplads, jeg hader spartel masse, er der bare så lang vej, til at kunne holde noget der minder om en fødselsdag. Men nå det, skal jeg nok. Ikke om mor og fars idiot projekter, skal få lov til at stå i vejen for knægtens fødselsdag 


1// Melamin skåle fra Søsterne Grene 2// Kan aldrig huske hvad den her kunstner hedder, men de er købt i Stilleben 3// Marimekko Siirtolapuutaha skål 4// Æggebære fra Meyer Lavigne 5//Mumi skåle fra Iittala 6// Samme som nr. 2 ;)

onsdag den 24. oktober 2012

Jeg har tabt mit hjerte, til Instax...

Åhh jeg har bare så længe gerne ville lave det her indlæg... Men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal gribe det an.

Det er måske bare fordi jeg er så glad for mit nye kamera, som jeg har haft de seneste måneder, at jeg slet ikke kan rumme at forklare hvor glad jeg er.
Det er ikke et nyt digital kamera, det er nærmest det modsatte, det er et Fuji Instax mini kamera. Det er alt andet end digitalt, men man står med sit billed i hånden med det samme, ligesom med de gamle polaroid kameraer.

Det har 4 lysforholds indstillinger det er det. Du kan ikke zoome, du kan ikke stille skarpt, du kan indstille lysforholdet, som er MEGET vigtigt og det er det. Men jeg synes det fantastisk, fantastisk at stå med et billedet i hånden med det samme, hvilket er en kæmpe ting for mig, der aldrig får printet de undelige mængder digital billeder jeg har. Billederne har absolut deres egen charme og det faktum at man ikke bare knipser løs, har absolut også sine egen skønhed.

Det har ikke betydet at jeg er holdt op med at tage mine mange digital billeder, men det har betydet, at ungerne og jeg, nu faktisk har noget vi kan sidde og se på i et album. Det er måske et skridt tilbage teknologisk, men damn det hylder jeg 

Så snart jeg igen har scannerene fremme, må jeg prøve at scanne lidt billeder ind, så jeg rigtig kan vise billederne, IRL er man ikke så glinsende, i hoved som det ser ud her. Billederne er forresten på størrelse med et creditcard.

Lige lidt info...
Jeg købte mit i Photografica i Kbh det kostede 600-700 kr
Filmene køber jeg på amazon.co.uk og har fået dem helt ned til 80 kr for en pakke med 20 billeder og med fri fragt. En sådan pakke ville koste 150 kr i Photografica.

Håber det hjælper jer lidt ;)

tirsdag den 23. oktober 2012

Den sidste dag i ferien og lidt om fremtiden...

Hverdag igen, vi er alle igang igen ovenpå en uges efterårsferie.
Søndag nåde unger og jeg dog lige ud og nyde den sidste varme og de smukke træer i Frederiksberg Have. Åhh, det var skønt at kunne gå rundt unden jakke og store tørklæder, som jo så desværre nu er fundet frem igen.
Det var også en go mulighed for at finde kameraet frem igen og nu løfte sløret lidt for hvad jeg skal nu her post Strawberryflavor eller i hvert fald noget af det jeg skal. For på trods af at jeg ikke ønskede at forsætte med Strawberryflavor, så ønskede min tidligere agent i Japan og jeg stadig at arbejde sammen.
Derfor fortsætter vi sammenarbejdet med fokus på et danske mærke med økologisk produkter til børn, såsom shampoo, creme og olie. Samarbejdet er som målrettet mod Japan! Min opgave er for eksempel at skildre dansk familieliv og kultur...

Men ikke mere om det nu og jeg har også en million andre projekter, bliver aldrig den type der ikke ved hvad jeg skal finde på ;)


fredag den 19. oktober 2012

En klassisk kastanje...

Igår nåde jeg endelig at lave lidt krea med Sienna - ahh der går for længe i mellem!

Jeg havde fundet lidt kastanjer på vej hjem fysioterapi, endda husket at de købe store tændstikker og garn, ja det har jeg en af de helt store plastkasser fra IKEA fyldt med i kælderen, så alt var der faktisk.

Jeg kan afsløre at jeg ikke har lavet kastanje edderkopper siden jeg selv gik i børnehave eller skole, så jeg var faktisk i tvivl om hvordan det skulle gøres. Men der har man jo altid Badut bloggen, den jeg altid tyrer til hvis jeg skal slå noget klassisk kreativt op eller en forklaring på en speciel dag - og af så mange andre grunde ;)

Så midt i alt støvet fra Daniel der spartlede vægge, fik vi sat os til bordet og begyndte at lave de klassiske kastanje kribler. Hun blev skide god til det og jeg bordet, ja borede ud til de store tændstikker og sammen viklede vi. For hende hjalp det virkelig at hun sagde over, under, over, under... til at huske hvilken vej garnet skulle - bare et lille fif ;)

Efter edderkopperne var lavede, også dem til bedsteforældrene - satte jeg lidt simili sten på, ligesom dugdråber og bandt dem på en af de store tændstikker, sammen med lidt perler på snor.

Nu hænger de i det lille vindu indtil Sienna værelse og kan pynte der til det er juletid 
torsdag den 18. oktober 2012

Hyggelige hilsner...

De seneste år, har ungerne og jeg flere gange lavet et lidt alternativt kort, ved fødselsdag og andre store begivenheder...Vi har tegnet tegninger med tekst som "hurra", "god jul" eller den lange "tillykke med de 60 år, hurra".
Et ord per skilt også få ungerne til at sige ordret mens jeg tager et billed ( gerne med mobilen). Også sender vi dem via mobil eller Facebook, til fødselaren eller fx til alle venner og familie til jul.

Personligt synes jeg det er ret hyggeligt at lave og en lidt anderledes måde at give et personligt kort på. I dag har Siennas lilledulle veninde Ella fødselsdag og her til morgen lavet vi en hyggelig "Hurra" tegning og sendte billedet via Facebook.

Bare en lille ide onsdag den 17. oktober 2012

Om højtlæsning og GIVE AWAY...

Vi holder efterårsferie i disse dage, eller det prøver vi i hvert fald at gøre, for den uendelige historie af et   renoveringsprojekt, som vores hjem er, køre også på højtryk.

Men midt i kaos er der lidt søskendehygge, ja i få øjeblikke råber de end ikke af hinanden ;) Som her da Sammie læste historie for Sienna, hvilket er noget der er begyndt at tage til og som der sker af helt fri vilje. Det er lidt en gevinst gange 3. Han får øvet sig i at læse, hun får en ekstra historie og de hygger sig SAMMEN... Så bliver man så glad som mor!

Bogen de læser i har vi fra Mc Donalds. De køre frem til den 31. en kampagne i samarbejde med Nationalt Videnscenter for Læsning. Det handler helt kort om at der bliver læst for lidt for børn herhjemme i Danmark. Faktisk kun 15 min om ugen hvor anbefalingen hedder 10 min om dagen.

Herhjemme har det med læsning faktisk været et stort emne, de sidste par år, da Sammie har haft sine kvaler med det. Eller rettere sagt, med at opfange hvad der sker i fortællingen. Derfor ramte denne ekspert udtalelse måske lige i mit hjerte. I kan se flere videoerne her og det vil jeg klart anbefale man gør, da det her faktisk er et meget seriøst emne.


I forbindelse med Mc D's kampagne, har jeg fået muligeheden for at give 2 bøger ud til en vinder.
Du kan være med i denne give away, på følgende måder:

1 lod - skriv en kommentar. Skriv 1 lod i din kommentar.
3 lodder - skriv en kommentar og link til give away'en fra din blog, du kan bare tage billeder her fra bloggen. Skriv 3 lodder i din kommentar.

Jeg udtrækker vinderen på næste onsdag, altså den. 24. oktober omk. kl 20 - håber I vil være med, der er virkelig tale om gode bøger.tirsdag den 16. oktober 2012

Ikke helt spoleret...

Nogen gange så tænker jeg, om vores unger har det for nemt. Har vi spoleret dem og forkælet dem for meget, forstår de hvor heldige de er osv... Jeg tror det er spørgsmål mange forældre stiller sig selv en gang imellem - vi gør i hvert fald.

I fredags da jeg hentede ungerne i SFO'en, kommer en af de voksne over til mig, med det største smil. Hun fortæller, at de oppe i klassen havde talt om hvad børnene skulle i efterårsferien. Nogle børn havde fortalt at de skulle ud og rejse, nogen til Sverige, andre helt til Costa Rica, nogen skulle i div. forlystelseparker. Men den der havde glædet sig aller mest til noget det var Sienna, for hun skulle ud og ha ny tandbørste!

For børn er det tit de små ting der tæller, det tænker jeg vi nogen gange skal huske os selv på også tænker jeg vi ikke har spoleret hende helt mandag den 15. oktober 2012

Choir of Young Believers - Store Vega...

For en 5 måneder siden var jeg til min første Choir of Young Believers koncert.  Noget jeg havde ventet på i over 3 år og selvom jeg havde set frem til det så længe, så skuffede de ikke, de skuffede sådan på ingen måde faktisk. Egentlig var det en ret overvældende oplevelse!

For mig har Choir, været stor kærlighed fra allerførste lyt og hvis man kunne slide en digital fil op, så tror jeg, jeg havde gjort det gennem årene. Valget var derfor også meget nemt, da de annoncerede afslutningens koncert på deres Danmarks tour på Vega, her i oktober.
I lørdags drog jeg derfor igen mod Vega og jeg indrømmer at det var med bange anelser, fordi oplevelsen før på året havde været så stor og frygten for at de ikke kunne leve op til det igen, var der... Men det kunne de!!

Er du da vimmer, hvor kunne de. Koncerten før på året var meget hmm kontrolret, den var perfekt, det var seriøst som at høre deres plade. Denne her koncert, var langt mere løssluppen og fri - dog stadig musikalsk smuk, men man mærkede tydligt en følelse af afslutningsbal og med langt flere numre fra deres første album.

Aftenen var faktisk ikke bare en Choir koncert, men en mini-festival, der bød på flere mere eller mindre ukendte kunstner. Jeg må dog indrømme at jeg sad tilbage med en følelse af at det koncept floppede. Folk var ikke rigtig med og mest af alt var det som om vi alle bare ventede på "den rigtige" koncert skulle begynde.
Vega var heller ikke proppet som den var i  april og selvom det føltes som om stemningen varmede lidt op (eller var det bare mængden af hvidvin jeg havde indtager?!?) under Snake and Jet's Amazing Bullit Band optrædning, så var det et koldt publikum Choir of Young Believers mødte.

Men når det er sagt, så var det stadig en genial aften og min store kærlighed til deres melankolske og stemningsproppede musik, samt Jannis fantastiske stemme, er absolut ikke blevet mindre!

Hvis du ikke kender Choir of Young Believers, så kan jeg kun anbefale et lyt - har lige indsat deres optræden til P3 Guld, fra før på året 


søndag den 14. oktober 2012

Den heldige vinder...

Tak til jer der ville være med i denne lille give away, jeg håber at vinderen vil bliver lige så glad for knivene som jeg er for mine...
Og vinderen af knivsættet fra Rosendahl, er ved hjælp af random.org fundet og er...
Caroline med bloggen Loftkroken - tillykke!!
Tillykke!! og send mig en mail med din adresse onsdag den 10. oktober 2012

De lilla lokker...

Lige en lille hår update... eller faktisk en lilla update høhø!
Det lyserøde er udskiftet med lilla, følte det passede sig bedre til efteråret. Lige nu er den stadig lidt kraftig i farven, men om en hårvask eller to er den perfekt.

Fatter det ikke, har stadig noget puffyhed under øjnene, det kunne være efterladenskaberne efter weekendens bytur, men synes nu de er blevet lidt permanente - nogen gode råd?!?

Også en ny Dagens sang. Desire // Under Your Spell, en klassiker fra Drive. Absolut en film og sang der har været kærlighed fra første møde 
fredag den 5. oktober 2012

Drømmen...

Jeg indrømmer at jeg nok aldrig bliver den der mor der ikke klæder sig selv og sine børn ud og som ikke selv også gerne forsvinder ind i en eventyrverden en gang i mellem - jeg bliver nok aldrig "rigtig" voksen og fornuftig.
Jeg elsker eventyr, fantasi og  smukke ting - jeg elsker at drømme og har altid gjort det. Jeg er ikke en pladder romantiker, faktisk sådan overhoved ikke, men kjoler og make-up, åhh se det er noget helt andet!
Måske er det denne kærlighed, til det smukke og drømmen, der gør at jeg altid har elsket Disneys film også som voksen, faktisk har jeg endda, ved flere lejligheder brugt filmene, som direkte inspiration i mine kollektioner.

Og datter som mor, dyrker det virkelig også. Forleden dag var hun så heldig at få den nyudgivet Askepot film og straks blev hendes egen kjole fundet frem og drømmen begyndte seriøst.
Sammie var ikke hjemme, så hans værelset blev invaderet og fyldt med hendes eventyr ting.  Det var mildest talt en fryd at se hende, se filmen. De følelser den fik frem i hende, åhh de klassiker er uden alder og evigt smukke mandag den 1. oktober 2012

Æble høstdag...

Trods meget spartling i weekenden, fandt vi også tid til at få plukket lidt æbler i haven.
Vi har crazy mange æbler i år, da vi aldrig nåede at beskære vores ene æbletræ, før på året. Så hvad vi ikke har fået af sol i haven i år, har vi nu fået i æbler.
Der er stadig maaaange flere dernede, men nu er en kasse plukket og stå parat til at blive til æblekompot, æblechips og sikkert også meget andet.
Derudover skrænter hele familien lidt, men håber at komme på højkant hurtigt igen, da Samuel skal til sin første karate kamp i weekenden og helst skal nå en del træning inden der - spændende