torsdag den 18. marts 2010

Første RIGTIGE dag i haven...

I dag, var foråret ikke at benægte og det var skønt, hvilket også resulterede i min HELE første have dag – ikke noget med en time el. to, men fra kl. lidt over 9 til 15, kun lige afbrudt af at jeg skulle til massage.

Jeg startede simpelthen denne havesæson, med at tage kampen op med efeuen, især på gårdstykket, hvor det sidste år var årsag til, at vi kun fik glæde af det halve antal kærmindesøstre af hvad vi plejer. Vi har meget og jeg mener meget efeu i haven, men i dag er den noget mere tæmmet end da vi flyttet ind – men hold da op det er en evig kamp. Efter at ha fjernet al det der var vokset fra hækken og ud på stenen, tror jeg gårdstykket var en halv meter bredder og det så ski noget bedre ud ;)
Dernæst fik jeg styr på krukkerne, stillet de tomme lidt væk, så de er parate til sommerblomster og dem med stauder og roser fik lige en gang nyt jord og blev trimmet lidt, fjerbusken blev klippet ned og ellers gik tiden bare med at rydde op og rydde ud og det kan ski tage sin tid ovenpå sidste år. Vinterens løg, der før prydede stuerne er blevet sat ud i div. bede og nåle er igen, igen blevet ravet ud af bedene.

Det har været en skøn dag, med masser af sol, kaffe og P3 kørende på radioen, men jeg er også ret sikker på at jeg ikke kan rejse mig fra stolen når dette indlæg er skrevet, nøj de havemuskler skal trænes, men hvad det var det værd :)
Og de to vinduer, som Daniel og jeg redde fra genbrugsstationen i søndags, ja dem el. i hvert fald den ene, den skulle vufar, gerne trylle om til en mistbæk i påsken, yeaah sådan en har jeg længe drømt om.

4 kommentarer:

 1. Dagens mest inspirerende indlæg :) tak for det.
  nu vil jeg glæde mig til jeg kommer hjem fra ferie og så får haven en overhaling. nu har vi haft huset i 3 år og samtlige år er haven blevet forsømt. Nyder at finde inspiration hos dig.
  Endnu engang tak for kamp-gejsten og godt forår :)

  SvarSlet
 2. Sikke skønne fotos, man får lyst til at komme i haven med det samme. Det er en dejlig tid, der venter:-)

  Mange hilsner
  Annelise

  SvarSlet
 3. Tak for inspirationen - så fik jeg næsten selv mod på at åbne terrassedørene og komme igang med stenhårde potter og tomme altankasser.

  SvarSlet
 4. Åhhh ja søde piger, det er bare om at komme igang - det er så skønt. Hvis man ikke synes det er skønt, så lad være, men jeg ÆÆLSKER det :)
  Sidder PT med et knæ i dobbelt størrelse, men håååber at kunne i haven imorgen, bare ud og nusse <3

  SvarSlet