mandag den 13. september 2010

Jeg gæsteblogger…

lige hos mig selv ;)
Jeg var nemlig gæsteblogger  hos “en fugl i hånden” i denne her uge, men desværre har Helle valgt at lukke sin blog ned for en tid, sååå nu kommer mit indlæg og billeder lige her ik…

081 copy

Din røde tråd
Ja, jeg kan lige så godt starte med at sige det, som det er. Jeg har hverken huset fyldt med retrotapet og vintagestof, ej heller malede møbler i hobetal eller flagranker. Jeg er ikke indbegrebet af Libertystof eller hvidt i hvidt, blåt i blåt eller ugleoman. Ja, der er så utrolig meget, der ikke er mig. Med det i mente, hvad er det så lige, jeg laver her som gæsteblogger hos Helle. Jo, jeg tror det er dét, at jeg er mig. At være mig eller rettere sagt, at være sig selv, det er efter min overbevisning nemlig humlen i en fed stil. Det er min indretningsfilosofi og det, jeg vil slå et slag for.

Krea-amok
Blogland er fyldt med inspiration og giv den bare los i alle de skønne, skønne ideer og projekter, det indbyder til. Det jeg blot vil anbefale er at have en base, en rød tråd, altså et udgangspunkt at bygge projekterne på og som der kan viderebygges på. Noget der er dit. Det kan for eksempel være, at du elsker blå og lilla og altid har gjort det. Så style dine projekter efter det, hvis du elsker ugler og altid har gjort det, så sy et stort ugletæppe, find dig noget ugletapet. Bare du er konsekvent. Sug til dig af al inspirationen, men gør det til dit helt eget. Ingen siger, du skal bo i et uglebo, men det at elske ugler, kan jo også være at bruge farveskalaen fra deres fjerdragt – ja hvad ved jeg, jeg er jo ikke ugleoman ;)
Det, som jeg vil advare mod, er bare at hoppe med på vognen i blinde. Tænk over hvad der kan gøre det her projekt til ”dit” og prøv evt. at give det et tvist. Hvis vi alle syr de samme flagranker, i det samme vintage stof og hænger det op på en væg tapetseret med det samme retro tapet, så kan det være nok så retro, vintage og home made, men i sidste ende er det ikke meget mere unikt end IKEA. Tvist de gode ideer, lav f.eks. pompon ranker eller granny stripes i mega brede striber, sæt firkanterne fra patchwork tæppet på højkant. Prøv at tænke uden for boksen, for selvom vi ikke alle sammen behøver at opfinde den dybe tallerken, så bliver det hele lidt sjovere med variationer ;)

080 copy 088 copy

Skab ro
Jeg talte om at have en base i dine projekter og med også i dit hjem. Det er nemlig det, der vil binde din styling (og alle krea projekterne) sammen og give et roligt og gennemarbejdet helhedsindtryk. Hvis basen og den røde tråd i hjemmet er konstant, kan du flippe lige så meget ud i nye projekter som du vil, uden at helhedsindtrykket ødelægges. Plus det også er langt nemmere at opdatere boligen hvis den tråd ikke brydes.
Jeg elsker smukke ting og farver, jeg elsker at skabe og ikke mindst, elsker jeg visuel luft. Det hele fylder. Mange vil også mene, at vi bor meget farverigt, og det er også ganske rigtigt. Men vores ret dominerende base er hvid, og det giver en rolig kontrast.

042 copy 068 copy

Hvid som base Jeg har prøvet at finde en måde at forklare det på, og det slog mig pludseligt, da jeg stod og lavede en kop kaffe. Vi kender alle sammen Elements serien fra Royal Cph. Personligt elsker jeg den. Den er baseret på hvidt porcelæn, der er designet med elementer fra mange af deres serier, og ovenpå er malet fine tynde mønstre i klare farver. Serien består at mange forskellige dele, der har hver deres farve, men de fungerer lige så godt sammen som hver for sig. Det er faktisk det samme herhjemme. Vores base er hvid og hvert element/værelse har så sine detaljer af både nyt og gammelt og et fint farvet mønstre derpå. Derfor fungerer elementerne hver for sig, men lige så meget sammen.

 140 copy 

Lad mig give et par eksempler. Ungernes værelse er som udgangspunkt hvidt, men derefter er rød den mest dominerende farve. Der er en del øvrige farver, men da røde er den der er mest af, virker de øvrige farver ikke forstyrrende. I vores soveværelse er det blå, der dominerer. Igen er der mange andre farver i spil, men de bliver ikke dominerede. Jeg kan ikke sige hvorfor og hvordan det er endt sådan. Nogle gange er det et enkelt valg, der gør, at man pludselig vælger en farve, men hvis jeg SKAL nævne noget, så tror jeg, at det var den kinesiske drage på ungernes værelse og den blå væg i soveværelset, der gjorde udslaget, og så skal tid lægges oveni.
 
Jeg har sat farver (gerne mange farver) former og mønstre sammen hele mit liv, så for mig er det en så indøvet praksis, at det kommer ganske naturligt. Hvis man er ny ud i det, handler det kun om øvelse og om at være bevist om sine valg. Og så går man sjældent galt i byen med hvidt base ;)
Jeg håber mit indlæg vil give lidt stof til eftertanke både med at tænke uden for boksen og med at huske den røde tråd. Og som Camilla skrev i sidste uge, så husk, at dit hjem er dit hjem – jeg vil blot tilføje, så gør det dit!
♥ Céline


4 kommentarer:

 1. Wauwh! Tak for de smukke billeder og det inspirerende indlæg. Elsker din stil son netop er helt din egen. Rigtigt befriende og altid så fedt at kigge forbi her. Keep up the good work og tag så at få sat dit fede børnetøj i produktion et eller andet sted ude i den store verden. Har du mon aldrig overvejet det sådan seriøst?

  SvarSlet
 2. Hey Iben
  TAaaak ;)
  JA jo jeg har overvejet at få det sat i produktion, meeeen kald mig bare detaljerytter, jeg har simpelthhen ikke kunne give det fra mig...
  Men, men, men noget er ved at ske, noget er på vej, lidt men godt, venter bare på at posten tager sig sammen og kommer med noget stof...
  KNus knus

  SvarSlet
 3. Hej Céline - jeg er ny her i blogland og jeg vil bare sige, at du simpelten ikke kan udtrykke det bedre. Jeg har surfet rundt på rigtig mange kreative blogsider, og jeg er blevet meget inspireret, men mange af dem efterlader mig med en følelse af, at alle laver stort set det samme og går op i samme type indretning osv. Det virker som om du hviler meget i dig selv, hvilket dine krea-ting også afspejler. Jeg er meget imponeret, og hvor kunne jeg godt bruge din erfaring. Vi er for tre år siden flyttet i nyt hus, som vi indrettede meget Ikea-agtigt. Men det var for os bare slet ikke hyggeligt, og vi fik skiftet det sort/hvide ud med teakbord, gyngestol m.m. Men hvor er det altså svært at finde sin stil/boligstol! Kan godt følge dig, når du skriver, at hvert rum har sin grundfarve, som man bør arbejde ud fra, og som man kan mikse med hele farvepaletten.

  Jeg har tidl. mailet dig vedr. dit skønne originale børnetøj, og det glæder mig derfor meget at læse, at der meget snart sker noget på den front. Pøj pøj med det.

  Slutteligt vil jeg bare rose dig for at skrive så velskrevet. Det er dejligt at læse.

  SvarSlet
 4. Hvor har du bare super meget ret i det med at holde fast i sin egen stil kreativt set - det er bare frygteligt nemt at blive suget ind af alle bloggene. Har lige taget mig selv i at købe pi...dyrt vintagestof på nettet på trods af at jeg egentligt ikke er så meget til vintagestilen, men mere til Kawaii/Echino og knald på farverne. Ak ja, så meget for kreativ individualisme(men jeg sværger på at jeg ikke syer flagranker af dem. Amar)
  Smil fra Line, der nu vil lede efter sin egen stil i kreabunkerne

  SvarSlet