tirsdag den 27. september 2011

Jeg har et spørgsmål?!?...

Jeg drømmer om massere af plads, lys og luft... Men virkeligheden er at vi bor på 85 m2 og er 4 mennesker.
Lige nu deler ungerne værelse og jeg har længe sagt at det må de gøre lang tid endnu. MEN igen rammer virkeligheden og det faktum, at der er 4 år i mellem dem og de er dreng og pige. Samuel ønsker sig brændende sit eget værelse, men vi har kun 4 værelser i alt og ingen af dem er så store at vi kan ha hele stuen derinde og køkkenet er så lille at det ikke er muligt at spise i det - og nej ingen af rummene kan  deles op.

Jeg vil rigtig gerne give Samuel (og Sienna) sit eget værelse, men det ville betyde at Daniel og jeg måtte ha en sovesofa i "stuen" såååå...

OG! det er her mit spørgsmål kommer - er der nogle ude i blogland der bor sådan, altså med en sovesofa eller noget ligende og hvordan fungere det og er der nogen der er stødt på en pæn OG god sovesofa et eller andet sted.

Jeg synes det er svært det her, men tænker også at det vel er et offer jeg kan leve med - jeg mener så lang tid får man jo heller ikke lov at beholde dem hjemme vel? Og Daniel og jeg har vel år nok til at få vores lille minimalistiske sofa bagefter??!!
Please kom med nogle kloge ord blogland :)

13 kommentarer:

 1. Har du set den løsning Ungt Blod for nyligt viste på sin blog? Hun har simpelthen bygget et lille hus til deres seng, som så står i stuen. Det ser vildt fedt ud, og giver en hyggelig hule at sove i. Ellers er en loftseng måske en mulighed, for I har da ret højt til loftet, ikke?

  SvarSlet
 2. Her er et link: http://blog.ungtblod.com/2011/09/house-in-house.html

  SvarSlet
 3. TAK - Julia!
  Det ser hyggeligt ud med det lille hus <3
  En loftseng ville være fedt - men nej vi har ikke særligt højt til loftet, det er der kun i stuen etagen af huset...

  Men fedt med det lille hus, det gav da tanker i nye retninger...
  :)

  SvarSlet
 4. Jeg kan huske at mine forældre sov i stuen i lang tid.
  De havde en almindelig dobbeltseng, sengestellet var "lukket" under madrassen så det var nærmest en stor hvid kasse med en madras ovenpå. Og så blev sengen redt med et pænt sengetæppe og der blev sat puder op af væggen så det blev til en kæmpe flydesofa. Det fungerede godt :)
  Jeg ville være forsigtig med at sove hver nat på en sovesofa, da komfortten sjældent nærmer sig en almindelig seng, og det er ikke sjovt at få ondt i ryggen...

  SvarSlet
 5. jeg tror jeg ville have svært ved at undvære et soveværelse. Men kan sagtens forstå jeres børn. Lige nu står vi i den situation at vi ikke kan få solgt vores hus, og vi mangler også et værelse. Men vores børn er så små endnu (10 mdr. og næsten 4 år), at de godt kan leve med et deleværelse.

  I vores sommerhus har vi en super fed sovesofa, som om dagen er den hyggeligste sofa, og om natten en ganske god seng. Den er fra IKEA! Finder lige et link....

  SvarSlet
 6. Hei!
  Så flott at dere "ofrer" dere for deres barn:)
  Jeg kom på en utradisjonell måte når jeg leste innlegget over, med å bruke 2 gode madrasser etterhverandre,
  slik at man kan sove med hode mot hode? Er ikke det romantisk? Da blir det altså en laaang sofa på 4 meter,
  det ser muligens litt tøffere ut enn en 180x200 fasong på en sofa? Å ligge på armen kan dog bli en utfordring...men her må tenkes utradisjonellt:)
  lykke til!

  SvarSlet
 7. http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/50080315/

  den er superhyggelig med nogle fede puder....

  SvarSlet
 8. Jeg kom til at tænke på indlægget her, hos en anden blogger: http://mettespotteridanmark.blogspot.com/2007/07/story-of-couch-bed-guestbed.html
  Hvis det kunne være til inspiration.
  Håber i finder en god løsning for alle :)

  SvarSlet
 9. Min kæreste og jeg bor sammen med vores datter Alma på 4 år i en 2 værelese lejlighed på 54 kvm, det er en ejerlejlighed som vi købte da markedet var på sit absolut højeste, lige nu har vi, på papiret, mistet ALT for mange penge til at vi har råd til at sælge den, så derfor er vi nødt til at blive boende mange år endnu.
  Da Alma var 1,5 tog vi den beslutning at Alma skulle ha vores soveværelse som sit værelse.
  Jeg syntes det var spild af plads at bruge lejlighedes eneste værelse til en seng, når vi nu kunne bruge den plads til at lege på. Derfor har vu nu i snart 3 år sovet på en sovesofa i stuen, det er ok, men for pokker hvor jeg savner et soveværelse. Jeg er glad for den plads løsningen har givet os, men et soveværelse ville nu være at foretrække Ü
  Hvis jeres stue kan rumme sådan et hus i husen, som Ungtblod har lavet ville det være en rigtig god ide syntes jeg Ü
  Jeg tror nik at jeg i Vores Børn eller Vi Forældre for et års tid siden havde en artikkel om dele værelser og jeg syntes de havde nogle rigtige gode løsninger.

  jeg håber i finder den rette løsning for jer.

  kh Maria

  SvarSlet
 10. Mettes(potteri) løsning vil jeg også anbefale.

  Vi har en lillebitte kolonihave, hvor vi bruger en gammel fransk metalseng som sofa - det ser fint ud, men fungerer ikke rigtigt som en god sofa.

  Glæder mig til at se jeres løsning :-)
  Mette

  SvarSlet
 11. dit dilemma stod vi selv i for ca 1½ år siden, vi har 2 drenge på 3og 6 de har altid delt deres værelse, men da lillesøster kom til fik hun sit eget værelse og vi rykkede ind i stuen. Det eneste krav jeg stillede var bare alt jeg absolut IKKE ville have en seng i stuen, men vi fandt denhttp://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/20198972/ne her i ikea
  Den er meget enkel og klassiks og nem at veligeholde med hensyn til rengøring, og så kan der nemt ligge 2 voksendyner + puder og ekstra sengetøj i opbevaringsrummet.
  Men vigtigst er at det ikke er en seng jeg har i stuen i dagtimerne, men en sofa... det er en perfekt løsning for os og så sover man derudover godt i den.
  Håber du kan bruge det til noget, ellers skal du være meget velkommen til at skrive til mig..
  held og lykke med jeres beslutning, som jeg kender alt for godt.
  Gitte

  SvarSlet
 12. Jag hoppas det löser sig för er...jag ska själv kolla alla tips som du fick här då vi nu bor på 82 kvm med 2 barn, en flicka och en pojke och nu delar de rum. Men jag undrar hur länge det kommer att funka? :-) Svårt att hitta något större boende just nu.
  Annars ville jag bara säga att du har en jättefin blogg, keep up the good work!

  SvarSlet
 13. Vi kender alt til problematikken for herhjemme bor vi 4 mennesker på 68 kvadratmeter. Vi har palds til spisebordet i køkkenet og så er lejligheden født med 2 værelser ud over det. Stuen er stue ja..
  Soveværelset har vi bygget om således at børnene har fået et "rum i rummet" Hmm det er lidt svært at forklare men vi har sat vores egen senge helt op i det ene hjørne af rummet og så bygget et værelse i selv rummet som går helt op til den anden side af vores seng og med samme længde som sengen dvs 2 meter, således at vi sover inde i en slags alkove med væg til alle sider (På nær fodenden hvor vi stiger ind (;)

  Det fungerer faktisk rigtig fint og jeg synes egentlig at den huleagtige stemning er rigtig hyggelig (og så er det også rigtig rart at der ikke er nogen som kan falde ud af sengen for 160 cm er nemlig ike ret meget bredde til 4 mennesker som vi gerne ender med at ligge i den seng (;

  Vi har bygget en dør i børnenes værelse således at de kan lukke døren og være i fred når de har brug for det og da der er gennemgang i vores soveværelse til badeværelset er det også mest praktisk på den måde.

  Ved ikke om i kan bruge den idé således at i stadig beholder et hjørne af soveværelset og så Sienna eller Samuel kan få resten med noget væg imellem? Det kræver selvfølgelig lidt at der er 2 vinduer i det værelse som skal deles..

  Er spændt på at høre hvad du finder på (:

  SvarSlet