lørdag den 12. januar 2013

Ballet for sjov, på Det Kgl. Teater...

Over de sidste 2 weekender har Sienna været inde og danse på det Kongelige Teaters balleskole, under det der hedder "Ballet for sjov"- hvilket vidst har kørt en del år.
Sienna har gået til ballet det sidste 1 1/2 år og er virkelig glad for det. Det føltes derfor oplagt at tilmelde hende, så hun kunne få en smagsprøve, på den magi der absolut er over det Kgl. Teater og de smukke ballerinaer.

Glæder var absolut også stor på vej derind og hun kunne næsten ikke vente, desværre vendte hendes "sceneskræk" tilbage, da vi stod der og ventede på at skulle ind og det lillepus var meget grædende og havde ondt i maven. Det lykkedes dog at få hendes humør vendt og ind kom hun.

Det lyder måske lidt hårdt, det at jeg pressede hende til at gøre det og det er måske et dumt ord, så lad os kalde det, at give hende et lille skub. Men det er noget vi har været igennem en del gange ( i forbindelse med hendes modeljobs) og jeg ved at hun ELSKER, elsker, elsker det, så snart hun er igang og derfor prøver vi at arbejde med det, hun har fx. nogle vejrtræksøvelser og nogle opmuntrende ord hun siger til sig selv. For samtidigt ved jeg også at når hun kommer næste gang, så er der absolut intet, det er kun nogle gange, den første gang, et nyt sted, at det rammer hende og jeg synes det ville være en skam at fratage hende store oplevelser, som hun elsker på grund af det, så vi arbejder med det i stedet :)

Og hun elskede det og har efterfølgende set den dvd de fik om livet på balletskolen, over 100 gange - den har bare kørt igen og igen og med mange tøj skift undervejs.

I dag var der som forudset absolut intet og den lille pige, nød den smukke udsigt over Københavns toppe og dansede afsted og rundt og var generalt en glad pige, der er meeeget fascineret af de store ballerinaer. Med sig havde hun også dulleveninden Ella og efter ballet fik vi alle cupcakes hos Agnes, sooo what's not to like 5 kommentarer:

 1. Hvor ser det ud til at have været en skøn dag!

  Jeg synes det lyder fornuftigt at du hjælper Sienna med at overvinde dét som virker nyt og skræmmende i øjeblikket, når det ender ud med at være en god oplevelse. Tænker at du viser hende, at hun kan mere end hun måske tror og at det giver hende mere mod på nye udfordringer :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 2. Hun er altsåbare helt utroligt smuk, din Sienna.

  Bare jeg havde gået til ballet som lille, har altid ønsket mig at være ballerina!

  Kh

  SvarSlet
 3. Smukke billeder af din smukke pige. Det lyder som en eventyrlig dag!
  Vi har eet barn der kaster sig hovedkulds ud i hvad som helst, og et som meget nødigt forlader sin comfort-zone. Det har vi også måttet hjælpe med. Der er selvfølgelig grænser for hvor meget man skal, kan, bør presse på, men man kan være nødt til at give dem det lille skub der gør at de rykker sig og får nogle fantastiske oplevelser :-).

  SvarSlet
 4. Det var sådan en fin oplevelse. Jeg prøvede at vinke til dig gennem ruden men du så fuldstændig opslugt ud og var i drømmeland - ikke at det undrede mig med den dejlige ballerina du havde med:-)
  Hende Henriette som underviste, det var min gamle balletlæres datter. Sjovt ikke. Husker Henriette fra jeg var barn, hun var ældre end jeg og ballerina på det Kongelige. Jeg var stor fan og jeg synes hun var genial til de små pus igår! Lilly skal starte rigtigt til ballet på fredag JEG glæder mig:-) Søndags knus til jer...

  SvarSlet
 5. Det lyder lidt som min yngste Anna. Hun stiller også så store krav til sig selv at hun nogen gange bakker ud af det hun allerhelst vil. Når det sker skal de helt bestemt have et puf for ellers lærer de jo sig selv at trække sig væk fra alt det sjove.

  Det kan godt virke hårt men det er det eneste rigtige og som du selv skriver blev hun jo lykkelig bagefter og det er det afgørende for man skal selvfølgelig ikke presse dem til noget de IKKE selv ønsker.

  SvarSlet