mandag den 17. juni 2013

Løsningen på vores sovesituation...

Tilbage i september 2011, havde jeg et spørsmål til blogland. Det gik ud på at ungerne skulle ha hver deres værelse, men at det ville betyde at vi skulle ha soveværelse i stuen og hvad var der så af løsninger på det? Bloglang kom med rigtig mange gode bud dengang - læs dem her!

Der er gået lang tid siden da, men faktisk fandt vi først vores løsning for et par uger tilbage. Vi har været igennem et utal af løsningsforslag, vi har været ude og se på et utal af sovesofa løsninger, vi har været liiige ved at byde på et utal af daybeds hos Lauritz. Faktisk har løsningen på sovesituationen, været et dagligt emne i 1 1/2 år.

Vi var ikke parate til at give afkald på en traditionel stue, JEG ønskede ikke der skulle være meget arbejde i at gå fra sofa til seng og omvendt. Vi ville ha noget vi kunne klare at se på og det måtte ikke koste en million.

Løsningen endte med at være denne gamle Wegner  GE-258 sovesofa som Daniel fandt på dba. Men i modsætning til dem som de fleste af os nok kender, så er den ikke 90 bred med kan trækkes ud til 140. Vi har ikke kunne spore mange af dem, så jeg gætter på der ikke er lavet mange.
Vores er i meget pæn stand, og selvom den med tiden skal ha noget nyt fyld, så er det ikke noget der haster overhoved - vi sover faktisk rigtig godt i den.

Den tager ingen tid at slå ind og ud, i rygstykket kan der lige ligge vores tykke topmadres og når den ikke bruges som seng, ja så synes vi begge at den er rigtig, rigtig pæn. Det er klassisk dansk design, der  stadig holder, den krævede 11 store skruer i alt for at være samlet, træet er solidt og rigtig træ - altsammen noget som mange moderne designer kunne lære lidt af.

Vi er begge meget glade for den løsning som vi endte med og alle i husstanden synes det er ret befriende igen at ha en sofa 

Billederne her er taget lidt nedefra, men egentlig ser man ikke rigtig de 2 metal håndtag, sådan IRL ;)
4 kommentarer:

 1. Ej hvor ser det fedt ud, en god løsning, sådan én havde både min bror og mig som barn på vores værelser, det var så vaks at dynen bare blev rullet ind i ryglænet.
  Den løsning må I være glade for.

  SvarSlet
 2. Den er simpelthen SMUK!
  Vi har også stadig efter at have boet i vores hus i fem år stadig steder, hvor vi ikke helt har fundet den rigtige løsning.
  Men det er så skønt når der falder en lille brik på plads :).

  SvarSlet
 3. Jeg er vild med stilen... og får helt lyst til at se flere billeder af dit hjem. Jeg er sikker på at det er ret gennemført ;)

  SvarSlet
 4. Jeg var sikker på at jeg havde fået kommenteret på indlægget her, men kan da se at jeg kun nåede til tanken. Det er en fantastiske fin løsning og jeg er vild med at din stil er så meget din egen - meget gennemført og skøn :)

  Wiinblad-plakaten er smuk! Selv har vi to oppe på væggene her ("For Every Child a Tree" og havfruen) - og en tredje i gemmerne, som skal op ved lejlighed (den orange "Spil Selv"). Hans streg er så lækker!

  Kram Mirjam

  SvarSlet