fredag den 29. januar 2010

The big blue...

Så blev ”the big blue” endelig færdig aka vores nye sengetæppe.

Det tog sin tid, men det værste har egentlig været at det tog uendeligheder at lægge romber i den rigtige mønster på gulvet og eftersom det fyldte sådan omk. 4*3 meter kunne det ikke bare blive liggende, så jeg måtte pakke det sammen et par gange.
Jeg har været lidt kreativ med fyldet i sengetæppet og simpelthen købt den billigste dyne i størrelse 2,40 x 2,30 i IKEA – 100 kr med fjerfyld og det hele, så elsker jeg ski IKEA og kan kun anbefale denne luksus løsning, som også giver pote når man bor i et meget koldt gammelt hus, det ski lækket at ha liggende ovenpå dynerne om natten. De blå nuancer er ikke delt op i hvor mørke de er, men mere hvilken blå det er, så det blev til 3 grupper, en i kobolt, en med lilla blå og til sidst en i turkise nuancer, op mod hovedgæret. Noget stof er der meget af og andet er der bare en smugle af, så det var en go mulighed for at få brugte de små stykker af ynglings stof der lå i gemmerne. Da patchwork stykket var færdigt, var det blot at locke det sammen med dyne og bag stykke, for til sidst at kantede jeg med gult kantebånd. Her vil jeg gerne slå et slag for gul, jeg elsker gule stikninger og kantebånd, det er bare den bedste farve til at samle farver og mønstre på og gang på gang ”redder” det hvad som helst næææsten ;)

Jeg synes det er blevet fint, der er selvfølgelig visse ting jeg gerne lige ville trylle om, men alt i alt er jeg tilfreds og det ser smukt ud i soveværelset med de to gamle puder vi før havde i stuen.

22 kommentarer:

 1. Wow! Hvor er det bare flot. Har du syet dynen fast, eller ligger den bare imellem for- og bagstykke? Smart løsning!

  SvarSlet
 2. Der er godt nok blevet et smukt smukt smukt tæppe.

  Meget imponerende!

  SvarSlet
 3. Hej Céline

  Sikke et smukt blåt tæppe - lige sagen for en som jeg, der er en sucker efter blå! Og sikke da et stort arbejde. Jeg er også interesseret i at høre mere om det med dynene, og hvordan præcis du har syet den fast - kun i kanterne eller har du stukket ned i sømme rundt omkring også?

  Skal nemlig selv i gang med et stort (simpelt) patchworktæppe til vores soveværelse, og måske det med dynen kunen være en idé til os også...

  Kh Helle

  SvarSlet
 4. Hold k... hvor er det flot!!! Smukke smukke farver. Du er virkelig en mester i at sætte farver sammen.
  Har lige opdaget din blog, den er meget inspirerende så jeg følger lystigt med.
  Kh Line

  SvarSlet
 5. Hold da op for et flot stykke arbejde!
  Imponerende!

  SvarSlet
 6. Hvor er det super smukt! Det er en rigtig god idé med dynen som fyld - det har jeg også gjort til mindre tæpper/dyner - sågar til min datters dukkedyner er der brugt stykker af billige dyner fra Jysk eller IKEA.
  Flot arbejde!

  SvarSlet
 7. Det er helt fantastisk flot, ligesådan et tæppe jeg også drømmer om men som detsværre indtil videre forbliver i drømme. Og du har ret. Gul er en skøn farve til mange ting.

  SvarSlet
 8. 1000 tak for ALLE de søde ord - ihh altså :)

  Også vil jeg også gerne slå et slag for romberne, for det er faktisk meget nemt - man syr dem ligesom i strimler(dem der går på tværs)også styr man dem sammen så der er ingen besværligheder i det.

  Ang. hvordan den er syet sammen, så har jeg ikke quiltet min sammen, gjorde mig mange tanker om det, men kan godt lide den er lidt floffy og jeg vidste fra andre projekter at det ikke ville føles som 3 lag, de klæber sig ligesom sammen.

  Men, man kan jo sagtens quilte sådan en. Jeg har bare overlocket igennem alle 3 lag og altså sådan syet dem sammen også givet den en gang kantebånd.
  Som før sagt, så vare det ok nem, det værste var at lægge romberne i mønster også er det hårdt at sidde med så meget stof, fjer og andet godt, jeg er glad for jeg har en kraftig maskine ;)

  Håber det kunne bruges som ekstar info!

  Knus knus

  SvarSlet
 9. Jeg synes sengetæppet er rigtig flot og et rigtig stykke tålmodighedsarbejde. Hvor er du bare dygtig til at sætte farver og mønstre sammen. Et super smukt soveværelse og en meget inspirerende blog :o)

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare smukt!!!! :-)

  SvarSlet
 11. wow hvor er det bare flot...

  SvarSlet
 12. ha ha ...hvor har du ret ang. det med gult kantebånd :-)
  Jeg købte selv en rulle for lidt over et ½ år siden og der er op til flere ting som lige har fået et gult kantebånd på. Senest en sutteklud til min lille knægt.

  SvarSlet
 13. WAUW! Hvor er det FLOT! Sikke et arbejde.

  SvarSlet
 14. Smukt stykke arbejde som altid Celine :-)

  SvarSlet
 15. Nøøøj hvor er det smukt!! Du skal da lave nogle og sælge - jeg melder mig gerne som køber :)

  SvarSlet
 16. Hold da magle, hvor er det flot!!!!!
  Det er mit første besøg her på bloggen, men da absolut ikke det sidste:-)

  SvarSlet
 17. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 18. Ej hvor er det bare smukt!!! Jeg skal da helt sikkert også forbi din blog lidt oftere :o)
  Må jeg spørge, hvor du har købt stoffet med marguritterne? Det er nemlig min all time favorite blomst :o)

  SvarSlet
 19. Hey Helle
  Jeg elsker også det stof, desværre var det det alle sidste jeg havde af det. Kan ikke huske hvem der er producent - men det er en del af en serie der hedde "flower of the month" og det er købt i USA.

  Go jagt :)

  SvarSlet
 20. Fundet...Ih, hvor jeg glæder mig til, at det ligger i postkassen!!!

  SvarSlet