fredag den 5. marts 2010

Forspiret Dahlia #1

Okay, så kom dagen hvor jeg har våget mig ud i at forspire mine Dahliaer, i håb om at få dem til at springe tidligere ud og derved få mere glæde af dem. Dahliaer er jo sommerblomster og endda en sen en af dem og jeg synes altid det ender med de endelig bliver store og flotte når jeg er ved at ha fået nok af haven også ender det jo i mere arbejde end glæde – sådan skal det jo ikke være.

Så i dag konsulterede jeg lige den lokale plantepusher om hvad jeg skulle gøre og vi kom frem til en plan for os uden drivhuse (åhh jeg drømmer om et drivhus) men til gengæld med en relativ kold, dog frostfri opgang. Jeg har plantet knoldene ud i gamle plastpotter og med såjord i – nu skulle det så bare være at holde dem fugtige men ikke våde, se hvad der sker og plante dem ud i Maj. Jeg aner virkelig ikke hvordan det skal gå derfor også lidt denne log for så kan jeg vel optimere det hen af vejen. Mig og haven er learning by doing, så der sker fejl, men sådan er det vel med alt!Årets Dahlia valg byder på følgende:
Otto Thrill

Red Pigmy

Lambada

Kelvin Floodlight

6 kommentarer:

 1. så nydelige varianter!
  masse lykke til :)

  god helg,
  vibeke

  SvarSlet
 2. Jeg elsker også dahliaer og forspirre dem hvert år men jeg har endnu aldrig startet helt så tidligt som du så jeg er spændt at se resultatet. Det er iøvrigt nogle skønnne varrianter du har, de passer godt til dig og dit smukke farverige liv. Glæder mig til at følge med i din hvae og til at se din bolig i boligliv. Masser af varme forårskram til dig og dine.

  SvarSlet
 3. Så fik jeg lige helt mod på at gå ud på tagtarressen og se, hvordan den egentlig har klaret sig gennem vinteren.
  Plante/have-liv er ikke min stærke side, så det er skønt, hvis der kommere flere idéer og mere inspiration her. Nu skal jeg i hvert fald researche lidt mere om dahliaer.

  SvarSlet
 4. Nøj hvor ser de smukke ud dem du har valgt. Glæder mig til at kom og se dem live senere på året;o)
  Og drømme om den dag jeg selv kan prøve.
  Knus

  SvarSlet
 5. Tak for forspiringslog.

  Jeg har et udhus, der snart er frostfrit, så jeg skal bare have ryddet pladsen foran vinduet, før jeg kan give mig i kast med forspiringen.

  SvarSlet
 6. JA igang med det Mette Marie. Men må sige at jeg er lidt bekymret over mine, for det er jo piv koldt om natten - må stille et termometer derude i na, så jeg ikke skla gå og bekymre mig ;)

  Igang alle, man kan sagtens også have Dahlia i krukker, så ud på altanen med dem, de skal bare havde meget sol!

  SvarSlet