søndag den 21. marts 2010

Lilletrunte dag...

Det kan nok være at det blæser en halv pelikan i dag og at haven at pladder våd, lille trunten og jeg var fra morgenstunden parat til en have tur.

Så efter at hele familien havde spist sig igennem Daniel omfangstrige morgenmad (han havde bagt boller, croissanter og kanelsnegle)prøvede vi at finde regntøj frem til lilletrunten og iklædt det halve klædeskab gik vi i haven, mens drengene så Spiderman på DVD. Sienna lave mad til alle fuglene og sten og vand blev hele tiden hentet ned til legehuset, de fugle er blevet godt spist af ;) Men ahh alle de sten på græsset, kan da kun gå galt, når det engang skal slås igen, så mens vi hyggede blev jeg enig med mig selv om at der altså må være plads til en lille bitte sandkasse til trunten, det er jo det hun elsker. Dermed blev projekt legehus lige udvidet en lidt og hvis nogen ved hvor kan købe billigt sandkassesand så sig endelig til – det kommer til at blive noget med at grave et hul i jorden, smide en dug i så der ikke vokser noget op igennem også nogle sten omkring, ikke noget vildt, men sikkert lige det den lille frøken ønsker sig. Lidt senere kan Daniel ned og fik klippet æbletræet ned, men Sienna og jeg fejede og satte en lille lampe med solfanger op i legehuset.

Lige nu er Daniel og Sammie på Statens museum for kunst med Sammies skoleklasse og Sienna, ja hun er dejset omkuld på sofaen, hun faldt i søvn mens hun så Askepot nååå, det er hårdt at være lille havefe og mor til alle havens fugle.

Villige valmuer?...

Ja nu må vi se hvor villige de valmuer er i min have.

Da Claus Dalby åbnede sin blog, udloddet han valmuefrø fra en meget særlig sort, som han kalder Claus’ valmuer, til de første 200 der anmeldte en af hans bøger. Absolut ikke en chance jeg ville la gå forbi og i sidste uge modtog jeg et lille brev med frøene og instrukser. Jeg fik sået de smukke villige valmuer i fredags, jeg gjorde som der stod, så nu er der vel kun tilbage og krydse fingre for at det lykkes. Jeg har sået dem henne ved det lille blommetræ og ved de 3 hortensiaer – ihh hvor jeg håber på det lykkes, krysser hvad krysses kan :)

torsdag den 18. marts 2010

Første RIGTIGE dag i haven...

I dag, var foråret ikke at benægte og det var skønt, hvilket også resulterede i min HELE første have dag – ikke noget med en time el. to, men fra kl. lidt over 9 til 15, kun lige afbrudt af at jeg skulle til massage.

Jeg startede simpelthen denne havesæson, med at tage kampen op med efeuen, især på gårdstykket, hvor det sidste år var årsag til, at vi kun fik glæde af det halve antal kærmindesøstre af hvad vi plejer. Vi har meget og jeg mener meget efeu i haven, men i dag er den noget mere tæmmet end da vi flyttet ind – men hold da op det er en evig kamp. Efter at ha fjernet al det der var vokset fra hækken og ud på stenen, tror jeg gårdstykket var en halv meter bredder og det så ski noget bedre ud ;)
Dernæst fik jeg styr på krukkerne, stillet de tomme lidt væk, så de er parate til sommerblomster og dem med stauder og roser fik lige en gang nyt jord og blev trimmet lidt, fjerbusken blev klippet ned og ellers gik tiden bare med at rydde op og rydde ud og det kan ski tage sin tid ovenpå sidste år. Vinterens løg, der før prydede stuerne er blevet sat ud i div. bede og nåle er igen, igen blevet ravet ud af bedene.

Det har været en skøn dag, med masser af sol, kaffe og P3 kørende på radioen, men jeg er også ret sikker på at jeg ikke kan rejse mig fra stolen når dette indlæg er skrevet, nøj de havemuskler skal trænes, men hvad det var det værd :)
Og de to vinduer, som Daniel og jeg redde fra genbrugsstationen i søndags, ja dem el. i hvert fald den ene, den skulle vufar, gerne trylle om til en mistbæk i påsken, yeaah sådan en har jeg længe drømt om.

søndag den 14. marts 2010

Mine varmeste anbefalinger…

Nu hvor det ER forår (og der blev trykket ekstra hårdt i keyboardet da jeg skrev ”er”) kan jeg ikke lade være med at anbefale den nye Claus Dalbys haveblog. Den første havebog jeg stiftede bekendtskab med, da vi fik haven var hans ”Den levende have” og jeg ikke tælle hvor mange gange jeg har kigget i den og hans andre bøge, siden da. Nu har han så lanceret Danmarks første rigtige haveblog og mums siger jeg bare, den livs- og haveglæde og ikke mindst det store overskud, hans bøger og tv programmer emmer af, fylder også bloggen og som alt andet den mand rør ved er den bare smuk. Kan man ønske sig mere? Nej det kan man måske ikke, men det får man – fx kan man også bladre i alle hans bøger og jeg mener se alle sider, det gik der altså lige et par timer med i går aftes.


Den her blog, gør mig allerede meget glad og den er knap nok gået i gang – selvom at hr. Dalby må ha siddet og arbejdet på den, non stop siden den gik i luften i fredags. Blogland er et heldig og endnu rigere land, ved nu også at rumme Claus Dalby.

Billederne taler vidst for sig sev og du kan nyde dem i bunkevis på hans blog og i hans bøger.

Velkommen til Claus og tak!

torsdag den 11. marts 2010

EFTERLYSNING...

Efter lang tids søgen, vender jeg mig nu mod blogland, i håb om det vil lykkes.

Mit smukke lilla vattæppe, som jeg har fået af svigermor, er begyndt at synge på aller sidste vers og jeg leder derfor efter et retro vattæppe i klare blå farver og i en go tilstand på trods af årene. Noget alla det her som Helle fra En fugl i hånden er så heldig at eje – og nej jeg kan ikke vriste det ud af hendes hænder, har prøvet ;)

Så har du et du vil af med eller måske spottet et, et sted så giv endelig lyd fra dig og jeg vil være super taknemmelig!!

Skriv her eller på min mail, står her ude ---->
Knus fra Céline

onsdag den 10. marts 2010

Fine ting og sager...

Okay, må indrømme at jeg var lidt oppe og ringe i går morges da jeg iførte Sienna den nye skjortebluse, hun var så fin i den, så mand og unger havde ikke været ude af døren i mange minutter, før jeg var ovre og rode i Liberty stoffet og udvælge - i løbet af dagen blev det sørme til to skjortebluser mere og de er bare helt fantastisk lækre til et par leggins.

Udover at lave de lækkerheder, fik jeg også hentet lidt skønne ting som jeg havde bestilt på netloppemarked hverdagsluxus.dk – en brødkasse, så hele køkkenboret ikke altid skal flyde med brød, en lille metal æske til mine frøposer og lidt gamle kort til at pryde vores kedelige gang med.

Også lige en anbefaling til alle jer loppemarked mennesker, de gamle B&W haller på Amager har åben hver anden weekend og er spækfyldte med det største loppemarker – mange m2 med lort men der er altså også guld indimellem og jeg fik fx en super søde kande med blå blomster til en 10 og en mellem stor Madam Blå kande også til en 10.

Tilsidst bare lige lidt billeder ad de bonderoser der stille og roligt er ved at springe ud i stuen, ja ja når foråret nu nægter rigtig at komme i gang må man jo snyde lidt indenfor - så det billedspam tid ;)

mandag den 8. marts 2010

Lidt nyt til trunten...

Lidt nyt til lilletrunten, som har det med at vokse ud at sit tøj for tiden – nåå hun bliver så stor. Fik syet kjolen og verdens nemmeste lille skjortebluse i går, men manglede lige lidt bånd til at lire det op, men nu er det også ordnet.

Et styk fin lille kjole i A-form, med læg, sløjfe og jordbær knap. Jeg fik brugt lidt af mit nye Liberty stof til den også er den i blød denim på ryggen – den her model er bare super, elsker Sienna i den, for den er smuk med bare arme eller med en bluse under, glæder mig til tage nogle biller af hende i den.

Også som sagt verdens nemmeste lille skjortebluse, spiffet op med lidt puf og sløjfer. Igen i noget af det nye Liberty stof også har den trykknapper i ryggen, nemt, fint og for at være ærlig, så kan jeg simpelthen ikke holde på en nål for tiden, så knapper var ikke en mulighed.


Her er det nye Liberty stof forresten :)

Det gør mig glad...

Okay mandag formiddag – jeg ved ikke men jeg har brug for en lille ”pick me up” på humør siden og så det vel altid godt at huske sig selv på hvad der gør en glad, so here goes…

Min familie gør mig glad - de kan selvfølgelig være røvirriterende men alt i alt er de jo det bedste og det skal man måske lige huske sig selv på engang imellem midt i hverdagens trommerum.


Min have gør mig glad – alt arbejdet, livet, freden, skønheden, jeg elsker det hele og det er nok det sted jeg slapper bedst af og endda mens jeg knokler løs.
Havebøger gør mig glad - og måske især dem fra Claus Dalby, masser af smukke billeder og projekter at drømme om.

Min Iphone gør mig glad – Jeg har en ven der har det på samme måde som mig med sin Iphone og han sagde engang ”man bør ikke havde den slags følelser for en død ting, men det har jeg. Den gør mig glad fordi den kan så meget og er grunden til jeg har genfundet glæden ved musik, bøger og endda fik løst et seriøst søvnproblem. Jeg tjekker selvfølgelig mails, sms’er, taler i den, men jeg bruger den også til så meget, meget andet, den er super!!

Itunes gør mig glad – Alt hvad man ønsker at høre af musik og lydbøger og det allerbedste er at man altid kan få fat i det, bare uhh jeg har lyst til et eller andet og vups man har det med det samme!

Twilight sagaen gør mig glad – De bøger er den aller, aller bedste form for virkelighedsflugt der findes, jeg har læst dem, set dem og høre dem dagligt. De er super og alle bør genfinde sine stærke teenages følelser og læse dem, men skal være parat til at ”rulle sig i møget” ;)

Kaffe gør mig glad – Jeg elsker smagen, men også alle de ting der er forbundet ved en kop kaffe. Dagens første kop er ALTID skøn, café el. bare kaffe besøg med vennerne, aftenkaffe i sofaen med manden eller når man bare lige har brug for at vågne lidt ekstra op!

Hmm, jo tror jeg er i lagt bedre humør nu :)