fredag den 30. november 2012

All I Want for Christmas...

Det virker måske lidt tosset, men efter at ha set så mange fine ønskesedler rundt omkring i blogland, ja så vil jeg også lave en.
Den tossede del er, at jeg ikke rigtig får julegaver fra så mange, så ønskerne er ikke nogen der skal bruges af nogen.  Men så kan man jo også tillade sig at ønske sig hvad som helst...

Og helt ærligt, så ønsker jeg mig mest to nye senge til Daniel og jeg, så vi kan blive helt færdig med stue projektet og ha sofa igen. Og måske er ønske endda lidt større, for aller, aller mest ønsker jeg at blive helt færdig med renoveringen af hjemmet og det kan ikke gå for hurtigt!

Ja, ja, man har vel lov at drømme 1// 101 pendel fra Le klint 2// Silke sovemaske fra Viola Sky 3// Toolbox fra Vitra 4// Elemets espresso kop fra Royal Cph 5//Mælkeskummer fra Nespresso 6// Ørrering fra Maria Black 7// String Pocket hylder fra String 8// Sultan boxmadrasser fra IKEA 

torsdag den 29. november 2012

Årets julekranse...

I dag er det faktisk Siennas fødselsdag, 6 år er hun blevet  - vildt ik!

Hendes fødselsdag ligger jo skræmmende tæt på julen. Så for at lade hende få hendes dag for sig selv, prøver jeg at styre julepynten til efter den 29. november. Alligvel har jeg snydt lidt og lavet årets julekranse, mest af alt fordi jeg ellers nok ikke havde kunne nå det inden søndag.

Adventskransen er færdig og det samme er den lille krans til vores hoveddør, som jeg lavede af resterne. Jeg plejer jo at pynte vores smukke metalkrans, men jeg har i år valgt at pynte den nye Kubus stage, i stedet for. Vi er jo stadig under ombygning og sofabordet som adventkransen plejer at stå på, er pt. i kælderen og når ski nok ikke op på den her side af nytår.

Fred være med det, jeg er nu godt tilfreds med dette års julekranse, der som altid er holdt i helt traditioneller røde og grønne farver. Jeg er ski nok noget gammeldags på det punkt og jeg tror aldrig i kommer til at finde julepynt i alverdens farver herhjemme.

Jeg glæder mig til at se alle de smukke kranse rundt omk. i blogland onsdag den 28. november 2012

Endeligt farvel til den lille dreng...

Igår faldt de sidste lokker for alvor, min lille lang håret dreng er nu for alvor væk.
Det har taget mange år at ramme det her punkt, men i løbet af de sidste år er både moderen og knægten blevet klar til at de lange lokker og den kæmpe mængde af hår, skulle lade livet.

Det virker måske  tosset, at det har været så stort et emne, men det handler vel om at det ikke bare er håret der skulle klippes, men også en form for bånd til den lille dreng med det lange hår.
Gang for gang er det blevet kortere og kortere over det sidste år, men igår var det første gang at Anja, som altid har klippet ham, fik lov til at klippe igennem.

NU er kan klar til 3 gange karate træning i denne her uge og graduering på mandag - ingen hår i øjnene mere!
Han er så stor, ham den lille, men altid mors store kærlighed mandag den 26. november 2012

Endelig Stockmarr...

Hvis jeg skulle nævne et navn ved siden af Wiinblad, som jeg er svært glad for, så er det Stockmarr!

Det er efterhånde nogle år siden jeg første stødte på hendes smukke håndværk inde i Stilleben og jeg købte den første lille skål. Desværre, for os andre ihvertfald, har hun gang på gang været på barsel og det har været nærmest umuligt at opstøve hendes små finurlige skåle, med de mange kanter og den fantastiske glasur.

Gang på gang, er jeg gået forgæves og derfor har det også gjort særlig ondt, at 2 af de små skåle er smadret herhjemme - hvilket bare er noget der normalt aldrig sker... Men lige nu er der lidt at finde af hendes smukke håndværk, inde i Stilleben og endda også smukt julepynt.

Faktisk er jeg jo meget traditionel når det kommer julepynt, men disse smukke ornamenter, var svære at stå for 


torsdag den 22. november 2012

Gode krea råd søges...

Ja, jeg er da vidst langt fra first-mover på brugen af papirler til julepynt ;)

Men det er også derfor at jeg tænke, at der måske er nogen der kan smide et link til et indlæg hvor de selv eller andre, bruger og måske forklare hvordan de har brugt leret.

Jeg vil lave lidt julepynt med ungerne af det, her i weekenden. Og derfor afprøvede jeg det lidt igår, bare for at være sikker på, at det nu også var for børn. Idag har jeg givet de små juletræer et par lag lak, men er spraylak mon bedre?? Og hvordan får man dem til ikke at krølle opad, når de tørre - måtte jo være over dem som var det en baby...

Gode råd søges 
mandag den 19. november 2012

Den fede mormor stil...

Ahh jeg er så glad. Jeg elsker smukke ting og nu er vores hjem bare smukkere, hyggeligere og mere engelsk-mormor-blomstret, på den så fede måde.

Min fantastiske veninde var her i fredags og fik tapet op i det, der skal ende op med at være vores dagligstue/soveværelse, når vi engang er færdige herhjemme.
Tapetet har jeg haft liggende i knap 2 år, så damn det er dejligt at det er endelig kom op og heldigt man ikke var vokset fra det. Bilder nu mig selv ind at det gør man ikke, da jeg personligt, synes tapetets stil er uden tid, er sikker på der stadig produceres den slags i England.

Lige nu går Daniel og maler inde i rummet, så inden for kort periode kan vi sende bud efter vores tømmer, så han kan sætte de hylder op ligesom hos Sienna og Sammie.
Helt ærligt, så tror jeg det bliver skide godt - vi får det fedeste hjem på 82 m3, hvis vi lige overser badeværelset ;)

Jeg har efterhånden også fået samlet gode godter sammen. Fx fik jeg den smukke Hang It All - Special Editions knagerække i fødslesdagsgave og jeg har lige fået den helt nye Kubus 4 By Lassen, i den nye vinterhvid. Begge dele er total pjattet med og synes de er så langt smukkere end den oprindelige udgave af dem.

Glæder mig så meget til at pynte stagen til jul - har nemlig en fed ide vel kan udleves om et par ugers tid, er ikke parat til jul før enten 1. advent eller 1. december 
lørdag den 17. november 2012

Braking Dawn part 2 gallapræmiere...

Onsdag var dagen som vi var mange, teenager og også mange mødre, der havde ventet længe på... Det var dagen hvor den sidste del af Twilight sagen havde gallapræmiere i Imperial, det var tid til Braking Dawn part 2.

Jeg selv troppede op men min faste Twi-tøser, vi har set filmene sammen siden New Moon og har været fast del af gallapræmierene. Denne finale var sat op til det helt store og BioZonen havde formået at få Nikki Reed og Jackson Rathbone, der spiller vampyrene Rosalie og Jasper i filmene, til København. Det i sig selv var jo meget imponerende, men det kostede også. Vi stod og ventede i 2 timer på at komme ind og se filmen - der var inden mulighed for at få noget at drikke eller komme på toilettet i al den tid og som ikke værende teenager mere, synes jeg ski det lige var i overkanten.

Nå men endelig kom vi ind og der var goodiebags og Nikki og Jackson svarede på spørgsmål. Det var fint og de virkede som dejlig mennesker... Men nu kunne man altså også godt bare tænke sig at se filmen. Endelig startede den og slutningen på sagen kunne begynde.

Jeg synes den var go. Det er jo film til fansne, så nej Kim Skotte synes jo ikke det er filmkust på nogen måde, men den var go indenfor sin genre og jeg er sikker på at fansne var godt tilfredse - jeg var tilfreds. Og de hulkende teenager der filmen igennem sad og gentog "Oh my god, oh my god..." var og godt tilfredse ;)
Det var faktisk rigtig sjovt at høre dem snakke sammen efter filmen, da de stortudende sad og snakkede om at nu var det slut og de aldrig ville opleve noget som det igen. Det har de jo som sådan ret i, den del af ens liv hvor man kan på den måde røres til tåre, er alt for kort.

Personligt glæder jeg mig til at se den igen, for rigtig at kunne forholde mig til den, synes arrangementet  gjorde at jeg nærmest ikke kan vurdere filmen, jeg var ligesom lige ret irriteret tilsidst og havde det siddende i kroppen igennem filmen. Men så har jeg jo en go grund til at gå ind og se den igen.

En saga er slut - de gjorde det godt og personligt vil jeg virkelig savne det meget. Jeg har elsket historien, især bøgerne og elsket at følge filmenes tilblivelse og i sidste enden har det bare været den bedste virklighedsflugt ever 

Nå, hvad skal man så finde på at forelske sig i ;)

Foto:Siska Wendelboe El-Azem


torsdag den 15. november 2012

Vinderen af en sky...

Det er tid til at trække vinderen af min lille gråvejssky...

Selv er jeg liiigen en smule ekstra glad - endelig, endelig, endelig kommer der lidt maling på væggene igen herhjemme. Imorgen kommer min fantastiske veninde og sætter det tapet op som jeg købte for knap 2 år siden. Tror ikke jeg kunne glæde mig mere!!!

Og nu til vinderen - det er hende her! Men 1000 tak fordi i alle ville være med i min lille give away.

Vinderen er udtrukket ved hjælp af random.org


mandag den 12. november 2012

Ahh de tegner på væggen...

Nej ikke noget ahh, for de måtte godt.
Der skal vel være nogle fordele, ved at alle vægge skal sætte i stand helt fra bunden og tapet derfor alligevel skal dampes af.
Faktisk har jeg længe tænkt på at de skulle ha lov til at gå amok og tegne på væggene, så meget de har lyst. Jeg husker stadig at få lov til det hjemme hos min far som barn. Jeg kan ikke ha været mere end 4 år, så det har virkelig indprentet sin i min hjernen. Det må være det her med at få lov til noget der ellers er TOTAL ulovligt.

Vi er startede i et hjørne og når de så har brugt det op kan de få et væg mere. Sienna har virkelig taget det til sig og har tegnet der ca. hele weekenden, Sammie har også været igang on/off og selv vi voksne har været igang oppe mod loftet.

Glæder mig lidt til at vise det som det udvikler sig 


søndag den 11. november 2012

Glimt...

Ahh jeg vil gerne give denne del af Glimt føljetonen, underoverskriften "fuck hvor jeg glæder mig"...

Jeg glæder mig så meget til at komme til at bruge disse skønne ting, i vores hjem. Jeg har igennem hele denne renoveringsproces, prøvet at holde hoved højt ved hjælp af små og større indkøb til hjemmet.
Det er et år nu, vi realt har været i gang og jeg ville lyve hvis jeg ikke sagde det er lorte hårdt, at bo i renoveringsrod så længe og på så få m2.

Nå her lidt af det jeg glæder mig til og det der holder mig lidt igang nu 
1-2// Lidt hygge i vindueskarmen, hjælper altid på humøret.
3// Bladholder fra Kartell, købt via Lauritz
4// Boucheroutie tæppe fra Kirsten Fribert
5-6// Chest 1-5 fra We Do Wood
7// Vintage Sanderson stof
8// Div. billeder af R. Mortensen og Wiinblad

torsdag den 8. november 2012

Gråvejrs GIVE AWAY... (Lukket)

Måske er det manglende søvn, måske er det bare en rigtig gråvejrsdag idag.
Men lige gyldigt hvad, synes jeg der er brug for at sprede lidt glæde. Desuden var der også noget med at jeg skal huske at ryde ud i gennemerne og minimaliserer det jeg har, ik!

Så den lille blå/grå sky jeg syede for noget tid tilbage må ud og glæde nogen - ligesom Siennas gør mig og hende glad, mens den hænger ved hendes seng og regner med gode drømme.


Vil du være med i denne lille give away, skal du blot gøre følgende:

1 lod - læg en kommentar, skriv 1 lod i den.
3 lodder - link til give awayen, læg en kommentar, skriv 3 lodder i den.

Jeg udtrækker vinderen på næste torsdag altså den 15.11 


tirsdag den 6. november 2012

En bog anbefaling...

Jeg er ikke typen der sidder og læser i en bog, det har jeg ikke ro til. Men jeg er absolut typen der æder mig igennem mange lydbøger, det er efterhånden blevet til virkelig mange. I perioder lytter jeg uafbrudt og i andre har jeg svært ved at holde gejsten og fokus.

Men hvis der har været en bog der har kunne tryllebinde mig, så er det Justin Cronins The Passage. Det er omk. et år siden jeg hørte den og har bare ventet på 2. bind i trilogien skulle komme, siden da. Det er den nu, den hedder The Twelve og skuffer ikke, overhoved ikke!!

Plottet er vel nærmest verdens undergang, i hvert fald som vi kender den, efter et militær eksperiment går grueligt galt. JA! den indholder vampyrer, men intet alla Twilight eller ligende, det her er ikke young adult. Det er en absolut gribende fortælling i gys, si-fi og fantasy kategorien jeg kan kun give Hr. Stephen King ret i “Read this book and the ordinary world disappears.”

Her er hvad forlaget skrev om The Passage eller Den første, på dansk:
"Før hun blev Pigen fra det Ukendte - Hende, der kom gående, Den Første, Sidste og Eneste, som levede i 1.000 år - var hun bare en lille pige i Iowa ved navn Amy Harper Bellafonte."
Da alvorligt syge kræftpatienter bliver raske efter at været blevet bidt af flagermus i Sydamerika, iværksætter den amerikanske regering et hemmeligt eksperiment på dødsdømte fanger for at undersøge, om virusset fra flagermusene kan kurere sygdom - eller bruges til at skabe den ultimative soldat.
Men eksperimentet slår fejl, og pludselig er hele verden forandret. Mens civilisationen falder fra hinanden, lykkes det to personer at slippe væk og finde et midlertidigt tilflugtssted: FBI-agenten Brad Wolgast, der er et godt menneske, men som hjemsøges af de gerninger, han har gjort i embedes medfør, og den kun seksårige forældreløse Amy Harper Bellafonte, som var en del af det fejlslagne projekt. Wolgast er stærkt besluttet på at beskytte Amy mod den ondskab, der er sluppet løs i verden. Om det så skal koste ham hans liv.
Men for Amy er alt dette blot begyndelsen på en meget længere rejse; en rejse som kommer til at strække sig over tid og sted. Det bliver op til hende at afslutte, hvad der aldrig skulle have været begyndt.

Åhh læs den/dem de er fantastiske!
Jeg har en lille bitte smule tilbage af min The Twelve og det bliver nu rationeret 
mandag den 5. november 2012

En mors svaghed...

Jeg har nævnt det utallige gange tror jeg, altså det faktum at vores unger næsten ikke ejer legetøj. Og at jeg er stolt af det, er jeg slet ikke bleg for at indrømme.  Unger kommer så langt med tegneredskaber, papir, lim, perler og hvad de nu selv finder rundt omkring.

Sammie har selvfølgelig fået en alder hvor han ikke som sådan leger. Men jeg bilder mig selv ind at grunden til at han bruger sin computer til at redigere film, i stedet for at spille, det kan føres tilbage til hans kreative opdragelse. Og vi taler her film, som han selv har skrevet, instrueret og spiller med i, samme med andre fra hans klassen. 

Sienna er jo stadig lille og leger, leger stadig. Og det er her, jeg har sværest ved at opretholde mine standarter. I sær har jeg haft én svaghed igennem tiden, et område i legetøjsbutikken, som jeg gang på gang er faldet i svime over, Sylvanian Families. Det område har jeg virkeligt skulle kæmpe mig igennem gang på gang, fordi det er så skide fint. 

Nå, men nu har Sienna så fået en Sylvanien familie og et hus - der er grænser for hvad moderene kan sige nej til. Jeg mener, selv Daniel kunne ikke lade være med at sige nååå og ihhh, da vi pakkede tingene ud, damn vi falder jo begge for den slags sødme.
Og i weekenden blev der leget med det hele, taget familiebilled med kaninerne?!, der var navngivning af kaniner og til sidst havde lilledullen nærmest selv fået kaninører.

Hun hyggede så dejligt med det hele og der er helt sikkert allerede, skrevet mere Sylvanian på hendes ønskeseddel fredag den 2. november 2012

Ditte Fischer...

I den gård, hvor opgangen til Siennas balletskole er, ligger Ditte Fischers værksted. Jeg har tit nydt deres vinduerne, der altid er fyldt med keramik i fine farver og tænkt det var smukt.

Så det var med julelys i øjnene, jeg igår opdagede der var lagersalg, da jeg skulle ha Sienna til ballet.
Se mig skynde hende i ballettøjet og kysse hende farvel, med et "mor er liiige ned i gården, mens du er til ballet". Så det var jeg og endda med min trofaste medshopper i mobilen og sende billeder af udvalget til hende, hun skulle jo ikke gå glip af noget, bare fordi hun ikke var tilstede.

30 min senere synes jeg selv, jeg havde fundet nogle rigtig fine ting, der harmonere så skønt med Wiinblad, og endda også shoppede til veninden. Så med 10 min tilbage før balletten er færdig, traver jeg glad op at trappen, for blot at opdage at der fandeme er Lola Ramona lagersalg i opgangen.

Men favnen fyldt af porcelæn og 10 min til Sienna er færdig, formåede jeg at købe meget tiltrængte vinterstøvler og sidde på min plads, da Sienna kommer ud fra ballet.
Hvis jeg selv skal sige det, lidt af en præstation 

Lagersalget hos Ditte Fischer, fortsætter idag og imorgen, du kan se mere her på deres facebook side :)


torsdag den 1. november 2012

10 års fødselsdag...

Er du da vimmer, det var en stor dag, da Sammie blev 10 år! i søndags. Det var en fest og fejring fra morgen til aften og med alt det han ønskedes sig og lidt til.

Men det var også en hyggelig dag, med morgenhygge og gaver, kage + kaffe og gaver og sushi til aftensmad. Han var den gladeste dreng hele dagen, taknemlig og overvældet. Hvilket er dejligt når man nu havde stået på hoved for at få det hele til at køre.

Vejret var skønt og solen strålede ind gennem vinduerne, mens familien var og fejre ham. Tror alle havde lidt svært ved at forstå at det nu er 10 år siden, at den lille mand på knap 2 kg, kom til verdenen, en stormende efterårsnat, inde på Riget.

Kæmpe tillykke til mors store kærlighed